Головна  →  Новини  →  20 березня 2018

Своєчасне та якісне освоєння бюджетних коштів є мірилом довіри суспільства до освітян - директор Департаменту Олена Фіданян

Своєчасне та якісне освоєння бюджетних коштів є мірилом довіри суспільства до освітян - директор Департаменту Олена Фіданян

Про це Олена Фіданян зазначила під час розширеного засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА. 

Вона додала, що фінансування галузі "Освіта" системно щорічно зростає майже на 3 млрд.грн. Так, у 2017 році бюджет освіти Києва складав 10,3 млрд.грн., а у 2018 році з бюджету міста виділено 12,7 млрд.грн. Але із ростом бюджету зростає відповідальність за своєчасне та якісне освоєння коштів. 

Відсоток освоєння коштів за районами та програмами зріс. За підсумками 2017 року в середньому райони освоїли кошти на 97%. Зазвичай 3% - це економія за рахунок проведення тендерних процедур - додала Олена Фіданян.

Вона зазначила, що прослідковується нерівність фінансування як між закладами, так і між районами. Такі диспропорції є економічно  необґрунтованими, потребують вивчення та аналізу, так як незрозуміло, який фінансовий показник є достатнім, а який - замалий. Саме тому, спільно з районними управліннями освіти, розпочато роботу з міжнародними експертами над базовим фінансовим нормативом у дошкільній освіті.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку