Головна  →  Новини  →  1 листопада 2017

Учні Київської Малої академії наук учнівської молоді взяли участь у IV Міжнародній учнівській конференції «Наука і молодь»

Учні  Київської Малої академії наук учнівської молоді взяли участь у IV Міжнародній учнівській конференції «Наука і молодь»

З 22 по 26 жовтня делегація учнів-членів Київської Малої академії наук учнівської молоді перебувала у столиці Республіки Білорусь – Мінську, де брала участь у IV Міжнародній учнівській конференції «Наука і молодь».

Завданнями конференції були: пропаганда учнівських науково-дослідницьких проектів, активізація дослідницької діяльності в освітньому просторі, розвиток комунікативних компетенцій школярів, звернення уваги на проблеми сучасної науки, розвиток навичок публічного виступу і вміння презентації результатів власної діяльності.

У роботі конференції взяли участь 53 учасники з України, Білорусі, Литви та Польщі.

Доповіді МАНівців відзначались актуальністю, більшість з них мали практичну спрямованість. Під час підбиття підсумків конференції, представники Київської Малої академії наук учнівської молоді, автори найбільш цікавих доповідей, а саме – Авдошко Андрій, Єреп Діана, Лазарова Софія, Хачатрян Мкртич – отримали дипломи.

Родзинкою культурної програми було відвідання Національної бібліотеки Білорусі. Сьогодні це не лише 9 млн. книг, але і величезний інформаційний, науково-дослідницький центр, у якому поєдналися високі технології, ультрасучасний дизайн і незвичайна архітектура.

Побували МАНівці й у Національному академічному великому театрі опери та балету, де подивилися оперу Жоржа Бізе «Кармен». Чарівні голоси, яскраві декорації та неперевершені сценічні костюми не залишили байдужими учнів.

Учасники заходу зізналися, що вони отримали від конференції навіть більше, ніж очікували. Особлива цінність була в нових ідеях, новій інформації і знайомствах, у спілкуванні з однодумцями, можливості обміну практичним досвідом.

Перейти до спискуВерсiя для друку