Головна  →  Новини  →  25 вересня 2017

Чотири знайомі і незнайомі площі рідного міста

Чотири знайомі і незнайомі площі рідного міста

23 вересня 2017 року  екскурсійно-краєзнавчим відділом «Київського центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» було проведено 18 етап довгострокової міської Акції  учнівської молоді м. Києва  «ПІЗНАЙ СВІЙ КРАЙ – ПІЗНАЙ СЕБЕ». 

 Учасники Акції познайомилися з багатогранною історією чотирьох головних площ, розташованих на території Старого Києва: Софіївської, Михайлівської, Європейської та Майдану Незалежності. І діти, і дорослі довідалися про особливості забудов цих місць у різні часи, суспільно-історичне та культурне значення площ на теренах історії.

Цікавими видалися розповіді фахівців Закладу про створення пам’ятника Богдану Хмельницькому, нелегку долю Михайлівського Золотоверхого монастиря, чисельні перейменування Європейської площі та легенди старого і нового Майдану – символу незалежності та єдності нашої держави.

Усього в Акції взяло участь 1098 учнів з 69 навчальних закладів м. Києва. Активність навчальних закладів - учасників Акції розподілено наступним чином:

Голосіївський (317 учнів/17 закладів);

Дарницький (287 учнів/18 закладів);

Деснянський (73 учні/6 закладів);

Дніпровський (79 учнів/3 заклади);

Оболонський (57 учнів/4 заклади);

Печерський (23 учні/2 заклади);

Подільський (67 учнів/7 закладів);

Святошинський (22 учні/2 заклади);

Солом’янський (173 учні/10 закладів).

Даний захід допоміг юним киянам поглянути іншим поглядом на вже знайомі місця, зрозуміти їх значимість, відкрити невідомі сторінки історичного та культурного життя рідного міста.

Перейти до спискуВерсiя для друку