КМДА Київська міська державна адміністрація


25 вересня 2017

Чотири знайомі і незнайомі площі рідного міста

Чотири знайомі і незнайомі площі рідного міста

23 вересня 2017 року  екскурсійно-краєзнавчим відділом «Київського центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» було проведено 18 етап довгострокової міської Акції  учнівської молоді м. Києва  «ПІЗНАЙ СВІЙ КРАЙ – ПІЗНАЙ СЕБЕ». 

 Учасники Акції познайомилися з багатогранною історією чотирьох головних площ, розташованих на території Старого Києва: Софіївської, Михайлівської, Європейської та Майдану Незалежності. І діти, і дорослі довідалися про особливості забудов цих місць у різні часи, суспільно-історичне та культурне значення площ на теренах історії.

Цікавими видалися розповіді фахівців Закладу про створення пам’ятника Богдану Хмельницькому, нелегку долю Михайлівського Золотоверхого монастиря, чисельні перейменування Європейської площі та легенди старого і нового Майдану – символу незалежності та єдності нашої держави.

Усього в Акції взяло участь 1098 учнів з 69 навчальних закладів м. Києва. Активність навчальних закладів - учасників Акції розподілено наступним чином:

Голосіївський (317 учнів/17 закладів);

Дарницький (287 учнів/18 закладів);

Деснянський (73 учні/6 закладів);

Дніпровський (79 учнів/3 заклади);

Оболонський (57 учнів/4 заклади);

Печерський (23 учні/2 заклади);

Подільський (67 учнів/7 закладів);

Святошинський (22 учні/2 заклади);

Солом’янський (173 учні/10 закладів).

Даний захід допоміг юним киянам поглянути іншим поглядом на вже знайомі місця, зрозуміти їх значимість, відкрити невідомі сторінки історичного та культурного життя рідного міста.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.