Головна  →  Новини районів  →  14 квітня 2017

Уроки казкотерапії у НЗО «Гімназія «Столиця»

Уроки казкотерапії у НЗО «Гімназія «Столиця»

 До Міжнародного дня дитячої книги у НЗО «Гімназія «Столиця» відбулася цікава зустріч зі справжнім казкотерапевтом, письменницею Оксаною Шпортько – автором книжки для дітей «Мандаринчик і його рецепт щастя».

У цій книзі зібрано п’ять казок про добрі вчинки українською та англійською мовами, а сам сюжет розгортається у сонячній і загадковій Австралії, де нещодавно побувала сама авторка.

Учні 1-5 класів дізналися про головних героїв казок – добрих альпак, які займаються улюбленою справою і досягають успіху; про рибку-задиру; про мудру змію Софію, яка радіє кожному дню і вчить цього інших. Персонажі казок шукають привід зробити гарні вчинки, дарують щастя, мріють і вірять у дива.

Сучасна письменниця Оксана Шпортько розповіла учням про створення казок, і про чудову країну Австралію, яка надихнула пані Оксану на їх написання.

А згодом п’ятикласники поділилися свої ми враженнями  від зустрічі з  письменницею та від прочитання казок.

«Я купила книгу для своєї молодшої сестри, - розповіла Ольховська Дарина, - але захотіла її також прочитати сама, оскільки зацікавила назва, а також те, що написана двома мовами. Мені запам’ятались незвичайні пригоди персонажів казок Оксани Шпортько, а особливо слова Лами: « Роби те, що любиш». Думаю, сестрі обов’язково сподобається.»

«А я купив для себе, прочитав і отримав хвилю позитиву. Зміст книги не тільки повчальний, а й якийсь життєрадісний, - додає Микола Грищенко.

А в Прокопчука Олександра і Четверікова Юлія після слова «життєрадісний» вихоплюється:

- Справді, письменниця життєрадісна!

Після такої казкотерапії багато хто з учнів вирішив написати власні казки, з пригодами і мандрівками, які б повчали б і робили світ кращим, і обов’язково з яскравими ілюстраціями як у Оксани Шпортько.

Перейти до спискуВерсiя для друку