Головна  →  Новини районів  →  21 грудня 2016

Тиждень права у гімназії «Потенціал»

Тиждень права у гімназії «Потенціал»

Цьогоріч  гостями Тижня права у гімназії «Потенціал» 6 грудня були:  Марія  Анатоліївна Пожидаєва - кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного і приватного права та студенти І, ІІ та IV курсів факультету права та міжнародних відносин університету ім.Б.Грінченка .

У ході зустрічі президент гімназії Дарина Карчевська (9-Аклас) проінформувала присутніх про роботу з правової освіти, яка проводиться в гімназії . Оскільки цей захід співпав з Грінченківською декадою, то і виступ студентки ІІІ курсу Хіменес Сандри  був присвячений характеристиці окремих оповідань Б.Грінченка, в яких звучать актуальні і на сьогодні питання дотримання прав людини.

Напружена і захоплююча інтелектуальна гра «Правовий турнір» не залишила байдужими жодного з присутніх. Три команди, до складу яких входили по одному учню 9, 10,11-х класів та по два студенти  І курсу, показали свою зібраність, згуртованість, багаж з правових знань, здатність уміло оперувати набутими знаннями. Після трьох турів гри:

  • бліц – розминка;
  • юридичний марафон;
  • азбука правознавця

визначити переможця було складно для журі, так як всі команди – учасниці продемонстрували глибокі знання. Лише 4-й, додатковий тур «Ігрова вікторина – знай права» став вирішальним. Заступник директора гімназії з виховної роботи Ольга Володимирівна Білик (голова журі) оголосила переможця - команду Жовтих :

  • Вакарюк Владислава, Павлюк Ірина – студентки І курсу,
  • Черниш Андрій – 11-В клас,
  • Кохановська Настя – 10-А клас( найактивніша),
  • Попенко Аліна – 9-А клас.

Нагородами учасникам гри були солодощі, а найактивнішим директор гімназії Алла Петрівна Малішевська вручила Дипломи. Особливі слова подяки Алла Петрівна адресувала  кандидату юридичних наук, доценту М.А.Пожидаєвій та вчителю правознавства гімназії  Н.М.Марочко – організаторам цього дійства і висловила сподівання на подальшу тісну співпрацю студентів наукового гуртка «Правовий простір» та гімназистів правознавчого гуртка «Діалог».

Дружну, веселу і невимушену атмосферу допомагали створювати ведучі турніру Аня Ковлева та Аліса Карачій, помічники Саша Колумбет та Настя Шевчук, а технічну підтримку забезпечував Ігор Московченко – учні 11-х класів.    

Перейти до спискуВерсiя для друку