Головна  →  Новини  →  18 травня 2016

18 травня - День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

18 травня  - День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

17 травня 2016 року в актовій залі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №165 Голосіївського району відбувся виховний захід, присвячений Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Захід розпочався спільним виконанням Державного гімну України та гімну кримськотатарського народу у виконанні учнів школи та вихованців кримськотатарського центру «Кримська родина».

Ведучі ознайомили присутніх з подіями депортації кримськотатарського народу в травні 1944 року.

Директор школи Вашкулат  Людмила Павлівна надала слово для виступу гостям заходу: головному спеціалісту відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва
Сергєєву Олександру Михайловичу, заступнику районного науково-методичного центру управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Голубу Олексію Миколайовичу, муфтію Духовного управління мусульман України «Умма», імам-капелан Саіду Ісмагілову, представнику Меджлісу кримськотатарського народу Синаверу Кадирову, керівнику кримськотатарського культурно-освітнього центру «Кримська родина» Аніфе Куртсеітовій.

На заході також були присутні представники  Посольства Туреччини в Україні, Посольства Польщі в Україні та представники ЗМІ.

Захід закінчився виступом історика Гульнари Абдулової, яка розповіла учням і гостям заходу  історію створення  художнього кінофільму «Хайтарма»  про депортацію кримськотатарського народу у травні 1944 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку