Головна  →  Новини  →  21 березня 2014

ХІ загальноміського конкурсу-фестивалю «Діалог держав: партнерство в освіті»

Вітаємо переможців ХІ загальноміського конкурсу-фестивалю

«Діалог держав: партнерство в освіті»,

приуроченого до 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка! 

   20 березня о 12-00 у приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва відбувся ХІ загальноміський конкурс-фестиваль «Діалог держав: партнерство в освіті»,приурочений до 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка. Цьогорічний конкурс проходитиме під гаслом «Шевченко генієм піднявся над світами».

   Ці поетичні рядки про Кобзаря відображають актуальність сприйняття та розуміння такого необхідного у сьогоденні живого Шевченкового слова. Народжені у ритмах відповідного часу, мелодії його поезій різні, зате пульсують вони єдиною вірою у прийдешнє, випромінюють бажання жити, думати, торкатися струн Кобзаревого Серця, і з любов’ю творити. Тарас Шевченко – великий українець, який трансформував народну творчість у високу культуру, що силою його генія стала рівноправним учасником загальноєвропейського та світового культурного діалогу.

   Тож юні кияни презентували свою державу та творчість Великого Кобзаря. Команди-учасниці представляли такі країни як Великобританія, Польща, Корея, Японія, Грузія, Швейцарія, Ізраїль.

    У цьому році у конкурсі взяли участь понад 600 учасників, були запрошені поважні гості та члени журі: представники посольств, міжнародних громадських організацій, вищих навчальних закладів.

   Переможці конкурсу-фестивалю «Діалог держав: партнерство в освіті»:

  • І місце – спеціалізована школа № 23 Деснянського району (Польща);
  • ІІ місце –  гімназія № 177 (біотехнологій) (Україна);
  • ІІІ місце –  гімназія № 56 (Грузія);

були нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва і цінними призами.

   Атмосфера свята, азарт конкурсного змагання, професійне журі та велика кількість глядачів-уболівальників забезпечили найвищий рівень фестивалю і святковий настрій всім учасникам.

Перейти до спискуВерсiя для друку