Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2014

Про національно – патріотичне виховання молоді

Сьогодні наша Батьківщина переживає дуже нелегкі часи. Але, ми не перестаємо стверджувати – Україна - єдина країна! І не має  значення, на якій частині цієї величної держави ми проживаємо. Ми єдині. Єдині в думках, у помислах, у бажанні жити у вільній, незалежній державі.

Герої Революції Гідності, воїни - захисники на сході країни повстали проти несправедливості, насилля, та за суверенну незалежну Україну! Небесна сотня… Кожен воїн, хто загинув заради свободи, волі, честі, заради майбутнього - здійснив особистий подвиг: віддав найцінніше - своє життя заради нової України.

Відповідно до окремого доручення Київської міської адміністрації від 23 жовтня 2014 року № 28640  рекомендовано «включити Майдан Незалежності, як символ громадської гідності, відповідальності, самоорганізації та об’єднання громадян, жертв і перемог в боротьбі за «нову» незалежність до єдиного реєстру туристичних маршрутів та міських екскурсійних програм, реєстру екскурсоводів, гідів-перекладачів та туристичних зон», «забезпечити проведення постійних історичних освітніх екскурсій для школярів, вихованців ПТУ та студентів перших курсів ВНЗ України по Майдану Незалежності з метою національно – патріотичного виховання молоді «Відкритий урок пам’яті».

За участю учнівської, педагогічної та батьківської громадськості героям Майдану та воєнних дій на сході та півдні України, які навчалися в навчальних закладах столиці відкрито меморіальну дошку:

  • ЗНЗ № 270 Деснянського району – Веремію В'ячеславу, журналісту газети  "Вести";
  • ЗНЗ № 275 Деснянського району – Володимиру Кравчуку;
  • Школа І-ІІІ ст. № 90 Печерського району – Шаповалову Сергію; 
  • СШ № 118 «Всесвіт» Подільського району – Максимову Дмитру;
  • Гімназія № 19 Подільського району – Плеханову Олександру;
  • ЗНЗ № 214 Оболонського району – Мельничуку Володимиру.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку