Головна  →  Новини районів  →  22 жовтня 2014

Благодійний концерт вихованців ПДЮТ Солом'янського району

Сьогодні жодна людина і мабуть жодна дитина не лишаються байдужими стосовно воєнних подій на сході України. Кожного дня ми з хвилюванням слідкуємо за новинами. Адже там у зоні АТО  від війни страждають наші співвітчизники, там у важких умовах воюють наші бійці, наші захисники. Чиїсь сини, брати, тата… Але всі вони наші …Ми вже втратили рахунок,  скільки мужніх хлопців залишилися в тій багатостраждальній землі назавжди.  Скільки залишилося в ній молодості, мрій, життя…

Змінити вже нічого не можна, але в наших силах  допомогти тим хлопцям, які вижили, але були поранені під час складних воєнних дій. Їх багато і їм зараз дуже важко. Тому навіть маленька допомога, підчас стає дуже необхідною.

21 жовтня 2014 року Палац дитячої та юнацької творчості Солом'янського району організував концерт і благодійний ярмарок на підтримку поранених бійців військової частини 3030 – Дениса Максименко та Віталія Крамаренко,  які  були учасниками антитерористичної операції на сході країни. Військова частина 3030 Національної гвардії України є шефами Палацу дитячої та юнацької творчості Солом'янського району, їх об'єднує багаторічна співпраця і дружба. Тому дізнавшись про важкопоранених, зовсім молодих хлопців з цієї частини, вихованці Палацу виявили велике бажання зібрати кошти їм на допомогу.

Концерт і благодійний ярмарок був підготовлений силами майже всіх  дитячих колективів Палацу.

Також в цьому заході активну участь взяли лідери учнівського самоврядування Солом'янського району. В рамках волонтерсько-благодійного проекту «Метелики надії» лідери провели по школах Солом'янського району благодійну акцію «Подарунок захиснику України». Учні району власними руками створювали малюнки, поробки, обереги на патріотичну тематику. Кращі роботи взяли  участь у благодійному ярмарку, що відбувся 21 жовтня у Палаці.

Напередодні цього благодійного заходу лідери районної Ради старшокласників «Лідер» відвідали поранених бійців Дениса Максименко та Віталія Крамаренко. Під час проведення військової операції по захисту мосту Денис Максименко отримав важку контузію і зараз проходить реабілітацію у своїй частині. Віталій Крамаренко переніс декілька операцій після важкого поранення животу у боях під Комсомольськом. Після поранення він сам зробив собі перев'язку і цілу ніч чекав на допомогу, втратив багато крові. Зараз він знаходиться на лікуванні у госпіталі МВД. Діти передали пораненим бійцям щирі вітання, малюнки, обереги від усіх дітей Солом'янського району. І почули правдиві розповіді про жахіття війни, про те, що доводиться переживати нашим хлопцям там, у зоні АТО…

Після спілкування з хлопцями, бійцями частини 3030 лідери підготували відеоролик, розповідь про цих героїв. Цей сюжет був показаний 21 жовтня на концерті у Палаці. Також діти запросили Дениса і Віталія на благодійний концерт. По стану здоров'я концерт зміг відвідати тільки Денис. Він був вражений щирістю і добротою  дітей  і дорослих, які під час концерту аплодували йому і Віталію стоячи. По закінченню концерту батьки гуртківців Палацу вручили Денису конверт з коштами зібраними батьками, гуртківцями Палацу та лідерами учнівського самоврядування під час благодійного ярмарку.

 Другий конверт, для Віталія був переданий лідерам районної Ради старшокласників, які відвезуть допомогу бійцю у госпіталь.

По закінченню благодійного заходу на душі у всіх стало тепліше від відчуття, що цим простим хлопцям, з такою нелегкою долею ми все таки змогли допомогти. Головне на цьому не зупинятись.

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку