Головна  →  Новини районів  →  19 жовтня 2014

Пройшов загальноміський суботник

Цієї суботи, 18 жовтня, загальноміський суботник об’єднав усіх освітян Дніпровського району загальною метою – зробити Київ і рідний район чистішими. Святково і урочисто розпочали толоку вихованці Дитячо-юнацької хореографічної студії імені Миколи Коломійця «Щасливе дитинство», привітавши учасників патріотичним флешмобом «Україна – це ми!».

Визначною подією стала акція по висадженню калинової алеї «Героям України ХХІ століття», ініційована лідерами районного об’єднання старшокласників «Дніпро», до якої приєднались заступник голови Київської міської державної адміністрації Пантелеєв Петро Олександрович та голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Горбунов Ярослав Володимирович, начальник управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Іваніна Наталія Василівна. З нагоди 23 річниці Незалежності України було висаджено 23 кущі калини –адже саме калина є оберегом і символом України, непохитності та мужності її народу, а червоні ягоди її  символізують безсмертя непереможного українського роду!

Під час суботника в парку розгорнули свою роботу благодійна ярмарка «Допоможи українській армії сьогодні, щоб завтра жити в мирній Україні!» та майстер-класи з виготовлення символічних оберегів, листівок, ляльок-мотанок тощо. Було організовано пункт збору теплих та необхідних речей для бійців у зону проведення антитерористичної операції, що триває на сході країни, та для дітей, вимушених переселенців.

Під час благодійних заходів навчальними закладами району було зібрано 10 000 грн. Всі виручені кошти за спільним рішенням лідерів районного об’єднання старшокласників «Дніпро» та представників об’єднання батьків школярів Дніпровського району будуть передані пораненим з 12-ого батальйону територіальної оборони «Київ». Теплі ковдри, одяг та взуття, листівки, малюнки та обереги від учнів Дніпровського району одразу ж були передані через Товстонога О. О., директора парку «Перемога», який наразі захищає незалежність України на сході і саме в цей день повертався у зону АТО. Близько 100 пакетів з теплим одягом, взуттям, ковдрами та іграшками в кінці дня було направлено до санаторію «Джерело», що у Пущі-Водиці, де проживають діти, з тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції.

Поруч з цим стартував флешмоб дитячої творчості «Дні дитинства у Дніпровському районі. Разом з Україною! З вірою в Перемогу!», в якому взяли участь 17 кращих художніх колектив позашкільних і  загальноосвітніх навчальних закладів, окремих виконавців пісень та читців поезії. Усі діти були нагороджені грамотами, а найталановитіші – дипломами та цінними подарунками. Сподіваємось, що проведення такого заходу стане доброю традицією у Дніпровському районі та переросте у щорічний фестиваль.

І це ще не все. О 12 годині до парку почали прибувати учасники квесту «Лідерська зміна», для посвяти в лідери учнівського самоврядування. 33 команди від загальноосвітніх навчальних закладів взяли участь у тематичних станціях: патріотичній, художній, музичній, інтелектуальній, поетичній тощо. Не було переможених, всі справились з завданнями, а це означає, що всі гідні звання – Лідер.

Усього у заходах взяло участь більше двох тисяч учнів, педагогів та представників батьківської громадськості. День був насичений різноманітними заходами, акціями, добрими справами. Усі були втомлені, але задоволені та щасливі, через те що цей день вони змогли провести із своїми друзями, рідними, а головне - з користю для своєї рідної України!

Перейти до спискуВерсiя для друку