Головна  →  Новини  →  19 вересня 2014

У Комітеті з питань науки і освіти відбулася нарада - круглий стіл на тему: «Організація харчування дітей у приватних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах»

17 вересня 2014 року в Комітеті з питань науки і освіти відбулася нарада - круглий стіл на тему: «Організація харчування дітей у приватних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах».

Ініціаторами зібрання виступили представники приватних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, оскільки, відсутність нормативно - правового врегулювання питання щодо організації харчування дітей у зазначених закладах призводить до фактичного блокування їхньої роботи.

          У своєму виступі Голова парламентського Комітету зазначила: «Якщо держава самостійно не може забезпечити потреби усіх дітей у доступі до освіти, вона має дати можливість розвиватись приватним навчальним закладам, як це відбувається в усьому світі, а не творити додаткові перепони».

«За кошти місцевого бюджету ми не можливо зараз збудувати в Києві 127 садочків, як це необхідно для забезпечення потреби, але ми не маємо права обмежити доступ дітей до дошкільної освіти» - наголосила Лілія Гриневич.

Під час наради було сформовано пакет пропозицій щодо необхідних змін до нормативно-правових документів, які регламентують питання організації харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

   У нараді взяли участь представники профільних міністерств, Державної фінансової інспекції, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, приватних навчальних закладів та громадських організацій. 

За інформацією Комітету з питань науки і освіти Верховної ради України

Перейти до спискуВерсiя для друку