Головна  →  Новини районів  →  16 квітня 2018

Міжнародний фестиваль «Співдружність» в Ліцеї інформаційних технологій № 79 Печерського району

Міжнародний фестиваль «Співдружність» в Ліцеї інформаційних технологій № 79 Печерського району

 В Ліцеї інформаційних технологій № 79 Печерського району м. Києва на високому рівні пройшов Міжнародний фестиваль «Співдружність», у якому взяли участь делегації Гімназії № 34 м. Мінська (Білорусь) та Гімназії Хааберстім. Таллінна (Естонія).

Метою фестивалю є розвиток молодіжного співробітництва, розширення міжнародних зв’язків, ознайомлення молоді з історією, культурою та освітою європейських країн.

На урочистому відкритті фестивалю його учасників вітали перший заступник голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації    Д.М Загуменний, начальник  Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА Т.В. Копил, заступник голови Піклувальної Ради Ліцею       Ю.Ю. Щербань.

Протягом тижня учні з Естонії, Білорусі та України відвідували екскурсії, музеї, театри, брали активну участь у спортивних іграх та змаганнях, долучилися до літературно-музичного вернісажу «Ліна Костенко» з поезіями видатної української поетеси естонською та білоруською мовами.

Під час Фестивалю пройшла презентація спільного міжнародного проекту «Дигіміст культур», метою якого є популяризація в освітньому інтернет-просторі національної спадщини та шедеврів європейського будівництва, розвиток інтересу учнів до культури, історії та архітектури рідного міста. Проект Ліцею на прикладі м. Києва представили учні 8-Б класу (Іващенко Я., Ковіка Д., Демчук Є., Токар М., Запорожець К., Самборська А., Думич О., Гросс Д.), а учні Гімназії Хааберсті заочно познайомили нас із архітектурними родзинками Таллінна.

Розуміючи важливість розширення міжнародної співпраці в галузі освіти, зміцнення зв’язків та форм співробітництва педагогів та учнів різних країн, проведення наступних фестивалів заплановано в Мінську (травень 2018 року) та Таллінні (жовтень 2018 року).

         Міжнародний фестиваль «Співдружність»створив атмосферу дружби і взаєморозуміння, презентував Україну як гостинну європейську державу.

Перейти до спискуВерсiя для друку