Головна  →  Новини  →  2 березня 2018

Гімназисти НЗО «Гімназія «Столиця» додали свій особистий внесок у популяризацію української мови

Гімназисти НЗО «Гімназія «Столиця» додали свій особистий внесок у популяризацію української мови

У навчальному закладі не лише не цураються українського слова, а й намагаються повсякчас поширювати і плекати рідну мову.

Так, учні 9 класу дискутували на тему «Мова має значення» та обговорювали питання «Значення творчості Тараса Шевченка в розвитку літературної мови». Гімназисти одинадцятого класу підготували презентацію про популяризацію та використання у розмові фразеологізмів.

Долучилися до святкування «Дня рідної мови» й учні інших класів: восьмикласники писали твір-міркування «Дорогою ціною здобути бажану волю», п’ятикласники та семикласники писали диктанти, робили аудіозаписи (проекти до теми «Види речень за метою висловлювання»), міркували у творах про красу та багатство мови.

Але найбільш оригінальними стали учні шостого класу, які розробили і презентували проект «Меню у ресторані». Тепер кожен не лише володіє знаннями про українські традиційні страви, які мають свою давню історію походження, а й було озвучено плани на майбутнє і мрії про власний бізнес.

Ну а найбільш романтичним видався вечір поезії. У літописі НЗО «Гімназія «Столиця» цей день викарбовано поетичним рядками найулюбленішої Музи – учителя української мови та літератури Людмили Михайлівни Чекмарьової. У підготовці авторського творчого вечора «Любові Всевишній присвячено…» брала участь уся школа.

У кімнаті, прикрашеній білими та червоними повітряними кульками – серцями, звучала музика Ф. Шопена, В. Моцарта, святково одягнені учні-старшокласники декламували поезії про розуміння і красу людської душі, долю і кохання…Якось по-особливому урочисто і щиро ділилися рядками віршів, наповнювали простір затишком і енергією творчості, любові.

«Дякую, що довірили нам свої твори, відкрили сокровенне.» - обмінювались враженнями потім старшокласники і дарували квіти автору.

Учні гімназії «Столиця» впевнені, що зробити свій особистий внесок у популяризацію української мови здатен кожен. Варто лише розуміти, що мова має значення і кожен може допомогти у поширенні українського слова та слова про Україну, свідомо– чи поезією, чи коментами у соціальних мережах, чи новими мовними проектами.

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку