Головна  →  Новини районів  →  24 жовтня 2017

Делегація викладачів гімназії Вернера Сименса з міста Гросенхайн відвідали спеціалізовану школу №40

Делегація викладачів гімназії Вернера Сименса з міста Гросенхайн  відвідали спеціалізовану школу №40

В рамках проведення УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКОГО РОКУ МОВ 2017/2018, культурного обміну між Україною та Німеччиною, реалізації шкільних проектів «Партнерство в освіті» та «Ми у світі», на виконання річного плану роботи школи та плану роботи школи зі спеціалізації та міжнародного партнерства делегація викладачів гімназії Вернера Сименса з міста Гросенхайн поблизу Дрездена відвідали спеціалізовану школу №40 з поглибленим вивченням німецької мови міста Києва.

Делегацію з Німеччини на чолі з фрау Сільвією Менцель - заступником директора гімназії ім. Вернера Сименса вітають Юрій Олександрович Дубовецький, начальник Управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА та Олександр Єдуардович Полторацький, директор спеціалізованої школи № 40.

Відкриваючи урочисту зустріч, присвячену зустрічі давніх та щирих друзів, директор школи О.Полторацький нагадав, як  ... у вже далекому 2001 році візитом до Києва вчителів гімназії Вернера Сименса з міста Гросенхайн поблизу Дрездена, фрау Барбари Ріхтер та фрау Ренате Томашевскі, розпочалось партнерство між нашими школами.

Йшли роки - дружні візити, обміни учнями, робота колег у школах-партнерах, спільні уроки для учнів, участь у міжнародних проектах, допомагають нашим учням зростати різнобічно, європейські освіченими, прищеплюють школярам сучасні погляди щодо взаємності, визнання і терпимості по відношенню до інших народів і культур.

Німецькі гості отримали приємний сюрприз - фільм-згадку про прожите та пережите разом, який розчулив присутніх.

Партнерські зв'язки сприяють покращенню мовленнєвої компетенції учнів та поглибленню їх знань про мову, розширенню знань про традиції країни і допомагають взаєморозумінню між народами. Так вчителі та учні партнерських шкіл допомагають зробити Європу без кордонів реальністю.

Музичне привітання від учнів школи - пісні у виконанні Маши Соколової та виступ спортивно-танцювального ансамблю «Deutsche Quelle»

 «Це - справжня народна дипломатія» - зауважив Юрій Олександрович Дубовецький, підбиваючи підсумки заходу.

Перейти до спискуВерсiя для друку