Головна  →  Новини районів  →  13 вересня 2017

Спеціалізована школа №40 взяла участь у Фестивалі з нагоди відкриття українсько-німецького року мов

Спеціалізована школа №40 взяла участь у  Фестивалі з нагоди відкриття  українсько-німецького року мов

9-10 вересня 2017  на Контрактовій площі у Києві відбувся грандіозний вуличний Фестиваль з нагоди відкриття  українсько-німецького року мов.

Спеціалізована школа №40 була також представлена на Фестивалі як ДСД – школа. Відвідувачі заходу змогли дізнатись про нашу школу цікаву інформацію: про історію школи, наші досягнення у вивченні німецької мови та інших предметів, нашу міжнародну діяльність.

Захід розпочався  у суботу о 12-й годині ранку з велопробгу від Європейської до Контрактової площі, де відбувся найбільший урок німецької мови з прямою трансляцією з інших міст України.

  Українсько-німецький рік мов, затверджений урядами обох держав у 2016 році з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин, триватиме протягом 2017-2018 років і включатиме понад 50 культурних подій.

Українсько-німецький рік мов, організований спільно Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut в Україні, ще триватиме до літа 2018 року та включає три основних тематичні напрямки: навчання німецькій мові молодого покоління, що відкриває для них нові перспективи для професійного розвитку та кар’єри, посилення активності громадянського суспільства та українсько-німецький літературний діалог.

Основними тематичними напрямами стануть: популяризація німецької мови серед молодих українців, для яких це може відкрити кар'єрні перспективи; підтримка історичної пам’яті відносно історії двох народів заради майбутнього; українсько-німецький літературний діалог.

Упродовж цього часу саме мова і література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів і європейських цінностей. У Німеччині протягом наступного року також відбуватимуться заходи, присвячені українській мові. 

 

На фото: заступник директора зі спеціалізації Марина Миколаївна Миронченко разом з координатором німецької мови Центральної служби з питань освіти за кордоном паном Крістофом Йєгглє презентує діяльність Центральної служби в день відкриття Року німецької мови в Україні на Контрактовій площі Києва 09 вересня 2017.

Впродовж дня гості фестивалю могли  зробити перші кроки у вивченні німецької мови завдяки участі у безкоштовних мовних інтерактивних майстернях, граючи у футбол, беручи участь у конкурсі "Європа у пазлах" та навіть куштуючи страви німецької кухні.

Гостям фестивалю були запропоновані різноманітні розваги для дітей та дорослих, зокрема, експериментальні майданчики з майстер-класами, виступи Лялькового театру німецького актора Олафа Меллера (Olaf Möller), поетичні майстер-класи з відомими літераторами, виступи українських та німецьких музичних колективів.

  Леся Петрівна Буренко, класний керівник 8-А класу: "На Фестивалі- відкритті Року мов атмосфера чудова! Можна навіть сфотографуватись з послом Німеччини!" На фото: учні 8-А разом з послом Федеративної республіки Німеччина в Україні паном Ернстом Райхелєм.

 Чорна В.В., вчитель німецької мови

Учні школи разом з вчителями німецької мови взяли активну участь у подіях фестивалю та проводили діяльність , з роздачею флаєрів для інформування гостей свята про нашу школу, про систему ДСД-шкіл в Україні, про Німецький мовний диплом та переваги вивчення німецької мови,  про досягнення та успіхи у навчанні.

Перейти до спискуВерсiя для друку