Головна  →  Новини  →  11 вересня 2017

Всеукраїнський олімпійський урок 2017

Всеукраїнський олімпійський урок 2017

9 вересня 2017 року на Оболонській Набережній столиці стартував Всеукраїнський Олімпійський урок – проект Національного олімпійського комітету, який проводиться щороку спільно з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України за підтримки Київської міської державної адміністрації, Спортивного комітету України, Національного комітету спорту інвалідів України та центру «Спорт для всіх».

Привітали українців з чудовим спортивним святом президент Олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який зачитав вітання від Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, член Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Олег Велікін, начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту  Вадим Гутцайт, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

«Дуже приємно, що з кожним роком олімпійські цінності в нашій країні все більше й більше знаходять своїх поціновувачів. Особливо приємно, що наша молодь є активним учасником спортивних акцій, підтверджуючи розуміння того, що здоров’я – це найголовніша цінність та скарб людини. Ми прагнемо, щоб в нашій країні зростала сильна, здорова і освічена нація», - сказав під час урочистого відкриття Уроку Сергій Бубка.

Чудову можливість взяти автограф й зробити пам’ятне селфі учні навчальних закладів столиці, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл  мали з уславленими олімпійцями країни, серед яких: Валерій Борзов, Лілія Подкопаєва, Ельбрус Тедеєв, Ольга Харлан, Жан Беленюк, Валерій Андрійцев, Олена Петрова, Світлана Мазій, Лариса Заспа, Олена Яценко, Олена Пахольчик, Анна Сорокіна, Олена Акопян, Олена Садовнича, Ілля Кваша, Юлія Прокопчук, Георгій Зантарая, Катерина Садурська, Юлія Левченко, Аліна Шух, Владислав Грико, Вікторія Павлова, Дар'я Білодід та інші.

Кожен бажаючий зміг спробуваби свої сили у заняттях з легкої атлетики, гольфу, регбі, стрибків у воду, футболу, дзюдо, біатлону, баскетболу, боротьби, аквабайку, волейболу, гандболу, кульової стрільби, стрільби з лука, сучасного п’ятиборства, тхеквондо, фехтування, гімнастики, боксу, велоспорту, кануполо, лижного спорту, академічного веслування, вітрильного спорту, стрибків на батуті, важкої атлетики, воркауту, петанку, скалолазіння та багатьох інших.

Найголовнішим сюрпризом для учасників Олімпійського уроку став олімпійський квест, в рамках якого кожен учасник зміг випробувати свої сили в різних видах спорту, зробити відмітки та отримати спеціальні призи та подарунки.

Відзначимо, традиційно після старту Уроку в Києві подібні центральні заходи пройдуть і в усіх регіонах України, після чого видатні олімпійці проводитимуть Олімпійські уроки в школах в рамках проекту «Олімпійський тиждень».

Перейти до спискуВерсiя для друку