Головна  →  Новини  →  23 червня 2017

Ганна Старостенко: «Київ успішно залучає позабюджетні кошти в розвиток освітньої галузі»

Ганна Старостенко: «Київ успішно залучає позабюджетні кошти в розвиток освітньої галузі»

Наразі у столиці спільно з німецьким урядом реалізується програма зі створення додаткових груп у дитячих садочках. Також діє програма турецького агентства зі співробітництва та координації «ТІКА» з комплексного утеплення та ремонту дошкільних закладів. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, коментуючи відкриття садочку № 602 в Оболонському районі після комплексної термомодернізації.

«Поруч із використанням міських коштів на покращення і розбудову дошкільних навчальних закладів Київ залучає позабюджетне фінансування. Так, ми вже два роки поспіль співпрацюємо з турецьким агентством, яке допомагає нам поліпшити стан наших садочків. В Оболонському районі було відкрито один із таких об’єктів – дитсадок № 602, де здійснено заміну вікон, ремонт покрівлі, групових приміщень і що важливо – повністю утеплено будівлю», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, з 2015 року також продовжується ще один проект із залученням коштів німецького уряду. Від початку року за цією програмою вже створено 300 місць у ДНЗ столиці, а до кінця року планується відновити ще понад 900. Місто зі свого боку подбало про облаштування новостворених груп: за міський бюджет закуплено меблі, господарчий і спортивний інвентар, облаштовано харчоблок і пральню, повідомила заступник голови КМДА.

 Довідково.

Турецьке агентство зі співробітництва та координації «ТІКА» – це державна організація, що надає міжнародну технічну допомогу в Україні. «ТІКА» залучає кошти з бюджету Туреччини для реалізації соціальних проектів.

Проект із відновлення груп у садочках Києва проводиться в рамках програми «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через німецький банк розвитку «KfW». У Києві проект реалізовує «Український фонд соціальної інфраструктури». Максимальна вартість фінансування одного дитсадка – 300 тисяч євро.

Перейти до спискуВерсiя для друку