Головна  →  Новини  →  22 червня 2017

Київ розширює мережу інклюзивних закладів освіти – Ганна Старостенко

Київ розширює мережу інклюзивних закладів освіти – Ганна Старостенко

Місто Київ здійснює цілий комплекс заходів для забезпечення рівного доступу до освіти дітям із особливими потребами. Так, сьогодні Київрада проголосувала за зміни типу та найменування навчальних закладів №№ 795, 170 і 512, що дозволить створити інклюзивні групи в закладах і передбачити необхідні умови для перебування в них дітей із обмеженими можливостями. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Діти з особливими потребами вимагають рівних можливостей і адекватної цьому соціалізації, що й надає їм інклюзія. На шляху до успішного розвитку інклюзивного навчання Київ може пишатися значними успіхами. У минулому навчальному році було відкрито 136 інклюзивних класів у школах, 55 груп у дитсадках столиці, що на 66% більше у порівняні з попереднім навчальним роком. Сьогодні рішенням Київради ми збільшили мережу ще на три заклади», – зазначила Ганна Старостенко.

Зокрема, додала заступник голови КМДА, завдяки прийнятому сьогодні рішенню навчальні заклади будуть забезпечені фізичною доступністю та необхідними фахівцями. Зокрема, забезпечена робота дефектологів, логопедів для проведення корекційно-розвиткових занять, спеціалістів із психологічного розвантаження тощо. Ці заклади будуть мати відповідне програмне і технічне забезпечення, що має полегшувати дітям із особливими потребами процес адаптації до навчального середовища (шрифт Брайля, мова жестів, сенсорні екрани і ноутбуки тощо). А також – методичні матеріали для різних нозологій.

«Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб із осені діти могли відвідувати нові інклюзивні групи», – резюмувала Ганна Старостенко.

Зазначимо, що у 2016/2017 навчальному році у загальноосвітніх навчальних закладах відкрито 136 інклюзивних класів, у яких навчається 395 учнів та 71 спеціальний клас (732 учні), що на 35% більше у порівняні з минулим навчальним роком. У дошкільних навчальних закладах функціонує 55 груп інклюзивного навчання, що на 66% більше у порівнянні з 2015/2016 навчальним роком.

Перейти до спискуВерсiя для друку