Головна  →  Новини  →  25 травня 2017

Міжнародна співпраця районного педагогічного партнер клубу

Міжнародна співпраця районного педагогічного партнер клубу

23 травня 2017 року , за підтримки  Голови правління Федерації всесвітнього миру Ільїна М.В., в НВК «Оболонь» відбулася зустріч із  Нобуко Оморі  сан, віце-президентом культурного центру «САН» в Японії з освітянами району на тему : «Система освіти Японії. Ціннісні орієнтації японської   освіти».

Цікава  розповідь Оморі сан  про організацію навчально-виховного процесу  в школах  Японії,  допомогла учасникам семінару   ознайомитися з системою державної та приватної шкільної  освіти у Японії. Особлива   була приділена  виховній системі  японської школи на всіх її рівнях освіти, починаючи з дитячого садка. Учасники зустрічі довідались про те, що в школах Японіїї  введений традиційний курс моральної освіти,  який є обов'язковим предметом для всіх учнів.  

«Живий мікрофон» Нобуко Оморі сан допоміг   учасникам  зустрічі  провести паралель   між системами  освіти в Україні та  Японії. Розмова вийшла відверта,  обговорювались позитивні та негативні сторони освіти в обох країнах  та  можливі шляхи  їх подолання.

Перейти до спискуВерсiя для друку