Головна  →  Новини районів  →  28 квітня 2017

«Маємо надію. Збережемо світ»

«Маємо надію. Збережемо світ»

25 квітня 2017 року в парку Кіото працівниками відділу гуманітарної та екологічної роботи Центру дитячої та юнацької творчості Деснянського району міста Києва була проведена просвітницька акція «Маємо надію. Збережемо світ» для учнів молодших класів. Подія була присвячена річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС та  аварії на АЕС у префектурі Фукусіма.

Акція проходила у кілька етапів. Спочатку педагоги відділу завітали до молодших школярів із віртуальною екскурсією до країни, де народилось цікаве мистецтво оригамі. А потім діти власноруч  виготовили символ миру – паперових голубів.

Наступний етап передбачав екскурсійну програму в парк Кіото.  Діти і вчителі із захопленням прослухали розповіді про далеку східну острівну країну, її колишню столицю Кіото, яка вже 45 років є побратимом нашого міста. На честь цієї дружби і було закладено однойменний парк на лівому березі Києва, де п’ять років тому була висаджена найдовша в Європі алея сакур. Мова йшла також про те, що наші народи об’єднує і спільний біль – радіаційне враження території. Тому саме зараз постає нагальною проблема збереження миру і гармонії не тільки в стосунках між людьми, а і в стосунках людини з природою. 

По завершенню заходу діти залишили своїх «посланців миру» на гілках квітуючих сакур.       

Сонячна погода та краса біло-рожевого квіту серед насиченого смарагду весняної зелені сприяли незабутнім враженням та вірі у майбутнє.

Перейти до спискуВерсiя для друку