Головна  →  Новини  →  27 квітня 2017

«Діти світу – за мир!»

«Діти світу – за мир!»

26 квітня 2017 року в НІАМ «Київська Фортеця»  в рамках заходів «Року Японії в Україні» відбулося відкриття  виставки малюнків дітей України та Японії «Діти світу – за мир». Таку  подію не могли пропустити  учні  гімназії «Троєщина» ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району міста Києва, малюнки яких були представлені на виставці.

Виставка організована за сприяння Київської міської державної адміністрації, Громадської організації  інвалідів-чорнобильців  «Земляки», Комітету Верховної  Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського на особисте прохання міського голови Кіото Даісаку Кадокава. На заході було представлене його відео-звернення до гостей та учасників проекту. Даісаку Кадокава висловив велику вдячність  українцям за дружній зв’язок, підтримку та відзначив малюнки українських школярів. «Я радий, що у кожному малюнку дітей є мрія та переконання у мирному майбутньому» - сказав  Даісаку Кадокава.

На виставці кожен відвідувач міг навчитися майстерності  японського письма  у майстра з каліграфії  Хітоша Накамора.  На завершення заходу Хітоші Накамора написав японською слово «МИР», що об’єднує весь світ.

В рамках проекту  більше 100 малюнків дітей України та Японії будуть представлені у НІАМ «Київська Фортеця» до 4 червня 2017 року. У  кожному малюнку, незалежно з якої країни його автор, є найголовніше – мрії та сподівання дітей на мирне майбутнє. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку