Головна  →  Новини  →  24 липня 2014

Відбулося закриття Всеукраїнського збору «Джура–2014: Хортиця»

Відбулося закриття Всеукраїнського збору «Джура–2014: Хортиця»

Завершився Всеукраїнський збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») – «Джура–2014: Хортиця», що відбувався з 11 до 20 липня 2014 року на острові Хортиця у м. Запоріжжя.

 
Збір «Джура-2014: Хортиця» носив навчально-тренувальний характер, що відображалося в організації тематичних майстер-класів, змагань та конкурсів культурно-просвітницького, інтелектуального, військово-спортивного та туристсько-краєзнавчого спрямування.

Програма дозвілля включала: концертну програму та виховні години (гутірки в роях) – зустріч з цікавими людьми, організовані департаментом культури Запорізької обласної державної адміністрації; круїз на теплоході «Навколо Хортиці», організований Запорізьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді; рейд-похід (південна частина о. Хортиця) за легендою та вихід на Січ (козацький вишкіл і варта), що проводили працівники Національного заповідника «Хортиця» та Всеукраїнської Федерації «Спас».

Дуже цікавим і незабутнім для учасників заходу став вечір патріотичної пісні, який підготовили представники громадських організацій «Молодіжний клуб Джура», «Спілка української молоді в Україні», «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», НСОУ «Пласт».

134 вправних хлопців та 66 відважних дівчат із різних куточків України протягом десяти днів навчалися військовій справі, долали маршрути у рейдах-походах, природні перешкоди, рятували «потерпілих», брали участь у змаганнях і конкурсах, демонстрували свої таланти.

Передостанній день Збору – день дитячого самоврядування. Серед кращих джур була обрана таборова старшина: похідний отаман, хорунжий, бунчужний, осавул, обозний, писар та інші.

Випробування залишилися позаду, і наші джури з честю отримують заслужені нагороди.

Під звуки військового оркестру учасники Збору пройшли урочистим маршем центральними вулицями Запоріжжя до будівлі Запорізької обласної державної адміністрації.

Переможці та призери залікових змагань та конкурсів Всеукраїнського збору «Джура-2014: Хортиця», отримали від організаторів Збору дипломи та кубки.

Після повернення на місце таборування ввечері відбулося урочисте закриття табору, де усі учасники заходи отримали відзнаки з атрибутикою гри «Джура»: медалі, дипломи учасника, футболки, кепки, плакати тощо.

На Великому козацькому колі з нагоди закриття табору Головний суддя Збору, завідувач відділом патріотичного виховання Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді МОН України Олег Бондарчук зазначив: «Можна із впевненістю заявити, що цьогорічне завдання Всеукраїнського збору «Джура-2014: Хортиця» – виховання справжнього патріота України, формування здорового способу життя, зміцнення козацького духу і фізичного здоров’я школярів – виконане!».

За матеріалами http://www.mon.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку