Головна  →  Новини  →  24 липня 2014

Українські школярі представляють країну на 46-й Міжнародній хімічній олімпіаді у В’єтнамі

Четверо українських школярів представляють Україну на 46-й Міжнародній хімічній олімпіаді, яка проходить з 20 по 29 липня в Ханої (В’єтнам). Цього року за перемогу в найпрестижнішому конкурсі з хімії змагається 291 школяр із 75 країн. Українська команда бере участь за підтримки Міністерства освіти і науки України. Генеральним спонсором українських школярів уже втретє став холдинг OSTCHEM.

«В Україні є дуже талановиті діти. Вони прагнуть знань і готові працювати над собою. Уже сьогодні українських школярів очікує перше випробування – експериментальний тур змагань, а в п'ятницю вони мають продемонструвати свої теоретичні знання. Я бачу, що можливість взяти участь у змаганнях такого високого рівня сповнює наших хлопців ентузіазмом і бажанням перемоги», – сказав Костянтин Гавриленко, старший науковий співробітник Київського національного університету імені Тараса Шевченка, керівник української команди школярів.

У 2014 році право представляти Україну на Міжнародній олімпіаді з хімії вибороли учні Києва та Львова, які уже є призерами попередніх міжнародних змагань. Зокрема, до української збірної увійшов Христофор Хохлов, учень київського науково-природничого ліцею № 145, який у 2013 році здобув бронзову медаль на 45-й Міжнародній хімічній олімпіаді. Також учасниками олімпіади стали призери минулорічної Менделєєвської олімпіади з хімії – Роман Діденко, учень київського ліцею № 100 «Поділ», і старшокласники львівського фізико-математичного ліцею-інтернату Олег Гордійчук і Владислав Нешта. Відбір учасників в українську збірну проходив після Всеукраїнської олімпіади, що відбулась у березні 2014 року у Вінниці та зібрала 146 учасників з усіх областей країни.

За матеріалами http://www.mon.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку