Головна  →  Новини  →  8 липня 2014

Візит освітян до Києво-Печерської лаври

Візит освітян до Києво-Печерської лаври

2 липня 2014 року з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр зустрівся у резиденції Предстоятеля УПЦ з працівниками   Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) на чолі з директором Оленою Фіданян.

Владика  Олександр  подякував  фахівцям  Департаменту за їхню працю, зазначивши, що саме вони формують майбутнє України, адже безпосередньо займаються питаннями виховання і освіти підростаючого покоління. Під час зустрічі було наголошено на важливості того, щоб таке виховання відбувалось на засадах християнських моральних цінностей.

Співпраця держави та церкви, педагогічної громади та священнослужителів необхідна та актуальна сьогодні та має на меті  об΄єднати зусилля в справі виховання дітей, прищеплення любові до українських національних та духовних традицій, примноження багатої історико-культурної спадщини та використання її потенціалу в навчально-виховному процесі.

В свою чергу, Олена Фіданян подякувала Митрополиту Олександру за зустріч, зауваживши, що такі зустрічі сприятимуть розвитку подальшої співпраці між освітянами столиці та Церквою, зокрема щодо викладання предметів духовно-морального спрямування у школах м. Києва.

Наприкінці зустрічі Владика Олександр передав присутнім благословення Предстоятеля Церкви, а також вручив пам'ятні подарунки.

Працівники Департаменту мали чудову можливість відвідати Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник та одну з найбільших православних святинь України, дізнатися про історичні особливості забудови духовного центру Православ΄я, його підземну на наземну архітектуру, життя, діяльність та служіння відомих зодчих-будівельників, художників, лікарів, меценатів та історичних осіб, які поховані у  Києво-Печерській лаврі.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку