Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2016

Допомога захисникам – це справа не одного дня

Допомога захисникам – це справа не одного дня

Починаючи з 2014 року і до сьогодні, Університет Грінченка активно допомагає та всіляко підтримує українських захисників – бійців АТО.

Зокрема на початку 2014 року Університетом було зібрано та передано до Державної казначейської служби в Києві платіжне доручення на суму 312 тис. 179 грн. на підтримку Збройних сил України. Співробітники та студенти Університету від першого дня антитерористичної операції працювали волонтерами, допомагаючи усіма можливими способами. Протягом трьох років в Університеті було організовано численні благодійні акції, завдяки яким в зону проведення АТО передали  більше 10 траншів гуманітарної допомоги: продукти харчування, медикаменти, теплий одяг, засоби особистої гігієни, тактичне військове взуття;  247 книжок до «Бібліотеки українського патріота»; 20,6 кг сировини для виготовлення протезів воїнам; сплетену власноруч маскувальну сітку для окремого розвідувального батальйону.

Проте хлопцям, які знаходяться на території бойових дій, потрібна не тільки матеріальна допомога, вони надзвичайно потребують моральної підтримки. Розуміючи це, грінченківці передали на передову власноруч виготовлені обереги та листи, сповнені словами найщирішої вдячності українським героям, побажаннями бути сильними та мужніми та якнайшвидше повернутися додому живими, здоровими і з перемогою!

Невід’ємною частиною такої підтримки стали концерти для бійців АТО, які у Донецькій області (Слов’янськ, Краматорськ) провів професор кафедри академічного та естрадного вокалу Київського університету імені Бориса Грінченка Фемій Мустафаєв, а також концертні програми силами студентів та викладачів Університету у військових шпиталях, для тих, хто вже повернувся з гарячої точки і проходить етап реабілітації.

Безцінним подарунком для Університету став прапор, який українські герої передали грінченківцям з передової, залишивши на ньому свої підписи та зворушливі послання:

«Ви наше майбутнє! Воюємо за Вас!», 54 ОМПБ

«Дякуємо за прекрасні емоції!»

Сьогодні, з нагоди Дня захисника України (14 жовтня), Університет «збирає тепло» для бійців у вигляді теплих речей та взуття, не забуваючи про книги. А також дарує душевне тепло шляхом ретельно підібраного репертуару для концертної програми у с. Дівички Переяслав-Хмельницького району, Київської області для військовослужбовців Тактично-стратегічного Центру оборони України, яка відбудеться 14 жовтня 2016 року у рамках відзначення Дня захисника України. У подарунок для військовослужбовців Університет підготував солодощі та телевізор для кімнати реабілітації.

Серед Героїв Університету, які захищали нашу країну у зоні проведення антитерористичної операції наш випускник, вже аспірант Віталій Кузьменко; кандидат політичних наук, старший викладач кафедри журналістики та нових медіа Андрій Сніжко; завідувач студії звукозапису НМЦ тележурналістики Віктор Тімохін. Не вистачить жодних слів, щоб подякувати нашим українським захисникам!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку