Головна  →  Новини районів  →  24 червня 2016

Літні мовні групи – цікава й корисна альтернатива пришкільним таборам, популярна форма роботи і свого роду, «ноу хау» освітян столиці, була реалізована в спеціалізованій школі № 85

Літні мовні групи – цікава й корисна альтернатива пришкільним таборам, популярна форма роботи і свого роду, «ноу хау» освітян столиці, була реалізована в спеціалізованій школі № 85

У період з 1 по 17 червня 2016 року у спеціалізованій школі № 85 працювали літні мовні групи. В групах були задіяні 8 учителів. Мовні групи створені для учнів 1-8 класів. Діти були поділені на три групи відповідно вікових особливостей: Група А – 1-2 класи (24 учні); Група В – 3-4 класи (34 учні); Група С – 5-8 класи (29 учнів). Програми та плани роботи розроблені, враховуючи вік та рівень знань учнів, за моделлю американських літніх таборів із безліччю пісень, римовок, ігор, квестів та майстер ­класів.

У роботі мовних груп учителі використовували методичні матеріали видавництва Pearson, інтернет-ресурси, аудіо та відео матеріали. Спілкування у мовних групах проводилося переважно англійською мовою. Щодня діти занурювались в англомовне середовище (система «immersion»), в якому вони з легкістю сприймали та засвоювали іноземну мову. Кожного дня вводилася нова тема, яка була не лише цікавою, а і розширювала світогляд дітей; згідно з темою підбиралися ігри, пісні, тексти, вправи, відеоматеріал, наочність, квести та інші види діяльності.      6 червня 2016 року організовано екскурсію містом на двоповерховому автобусі з англомовним гідом.

Крім учителів до роботи в групах залучалися носії мови, іноземні гості, волонтери.

1 червня 2016 року, в день відкриття літніх мовних груп гостя та партнер школи з Японії Набуко Оморі проводила майстер клас із орігамі для учнів груп А та В із виготовлення журавликів. Три рази на тиждень до роботи в групах запрошували носія мови з Вірджинії (США), який проводив тренінги для дітей, ігри та заняття на свіжому повітрі.

В останній день роботи мовних груп діти презентували свої проекти та постери, створені у групах. Всі учні отримали сертифікати учасника літніх мовних груп у спеціалізованій школі № 85 Голосіївського району міста Києва.

Крім цього на базі  ще 3-х загальноосвітніх навчальних закладів району були відкриті літні мовні групи  англійської мови: гімназії № 59 імені  О. М. Бойченка (10 груп – 160 учнів), спеціалізованій школі І-ІІІ  ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов    № 112 імені   Т. Шевченка (2 групи- 42 учні), гімназії  № 179  (11 груп – 44 учні).

Для роботи з учнями у літніх мовних групах задіяно 59 висококваліфікованих  вчителів іноземних мов загальноосвітніх навчальних закладів Голосіївського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку