Головна  →  Новини районів  →  23 травня 2016

Свято Героїв в школі І-ІІІ ступенів № 263 імені Євгена Коновальця Деснянського району міста Києва

Свято Героїв в школі І-ІІІ ступенів № 263 імені Євгена Коновальця  Деснянського району міста Києва

23 травня 2016 року в школі І-ІІІ ступенів № 263 імені Євгена Коновальця Деснянського району міста Києва відбулося Свято Героїв.Це свято величі духу українських вояків – борців за волю України і символ незборимості Української Нації. В 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати 23 травня як Свято Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Наш Герой ‑ провідник ОУН Євген Коновалець.

2012 року школі було присвоєно ім’я цього славного сина України. Тому саме про життя і діяльність його сьогодні звучали слова у школі. Методичною комісією вчителів історії та правознавства на чолі з вчителем історії Мірян Наталією Олексіївною було підготовлено доповідь про життя та діяльність Євгена Коновальця. Учні 11 класу зачитували цікаві факти з біографії та спогади рідних і сподвижників Героя. Учні школи провели екскурсію до експозиції, присвяченій Євгену Коновальцю, для учнів молодших класів. Виконувались повстанські  пісні та марші.

Педагог-організатор Мархлевська Людмила Віталіївна підготувала виступ усного літературного журналу «Героям слава», де були згадані Герої Україні не тільки минулого, а й теперішні: Небесна сотня, учасники АТО, волонтери. Педагоги, учні та батьки хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за волю синів України.

Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави. В цей день небайдужі та вдячні нащадки  вшановують пам'яті борців за свободу кожного українця, за кращу долю та волю України.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку