Головна  →  Новини районів  →  27 квітня 2016

Круглий стіл «Мій вибір – моя кар’єра» з Головою громадської організації «Взаємодія молоді» Яною Конотопенко

Круглий стіл  «Мій вибір – моя кар’єра» з  Головою громадської організації «Взаємодія молоді» Яною Конотопенко

Перша зустріч десятикласників правознавчого гуртка «Діалог» гімназії «Потенціал»  з Головою громадської організації «Взаємодія молоді» Яною Конотопенко  відбулася ще у жовтні минулого року. Семінар, проведений Яною «Громадянське суспільство та роль громадських організацій в ньому» зацікавив старшокласників. Відтоді зустрічі стали регулярними.

Цього разу круглий стіл був присвячений профорієнтації молоді «Мій вибір – моя кар’єра.  «Не секрет, що на сьогодні 52% української молоді працює не за фахом. Отже, вища освіта обернулася для них даремно витраченими роками, нервами, батьківськими та державними коштами. Ось чому важливою є допомога  вам, підліткам, свідомо прийняти перше з найважливіших життєвих рішень – вибір своєї майбутньої кар’єри» - наголосила  Яна Конотопенко.

Десятикласники з увагою сприйняли інформацію про ті  професії, які користуються найбільшим попитом, ті, які от-от увійдуть на український ринок; чого очікувати від навчання за кордоном; про можливість пройти  комплексне тестування , яке допоможе виявити власні схильності та здібності до різних видів діяльності. Портал з безкоштовним профорієнтаційним тестом,  одним  з найкращих світових профорієнтаційних тестів «Моя кар’єра» (MyCareer.org.ua) представила Програма  розвитку ООН.

Цей тест  допоможе визначити  не лише інтереси та здібності, а й ступінь самовизначення підлітка, здатність до прогнозування, здатність сприймати критику, взаємодіяти з іншими людьми та вирішувати проблеми. За результатами тесту можна визначити не лише професії які підходять конкретній особі найбільше, а й дізнатись чи варто, наприклад, здобувати освіту в іншому місті чи, навіть, за кордонном.

Цікаво було  почути і поради від Яни Конотопенко  «Як знайти роботу своєї мрії»:

-       наполегливість у своїх мріях( не на словах, а на ділі);

-        комунікабельність, здатність завести дружбу з будь- якою людиною ( у вільному плаванні ніколи не знаєш, який з маяків тобі допоможе);

-        ніколи не опускати руки, а діяти( віра в себе, в свої сили, у свій талант і успіх не пройде повз вас стороною, ніколи не покине вас!).

«Вибір майбутньої професії – це справа не одного дня. Сьогодні  ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від вас!» -  відмітила керівник правничого гуртка Наталія Миколаївна Марочко на завершення роботи круглого столу «Мій вибір – моя кар’єра”.

Перейти до спискуВерсiя для друку