Головна  →  Новини районів  →  2 жовтня 2015

Якісна освіта і фізичний розвиток учнів – базове підґрунтя перемог у Малих олімпійських іграх

Якісна освіта і фізичний розвиток учнів – базове підґрунтя перемог у  Малих олімпійських іграх

Тиждень спорту, змагань, спортивних квестів. Підсумки «Малих олімпійських ігор» гімназія «Прем’єр» Київської Академії Наук підбивала спільно з основними учасниками: учнями, батьками, педагогами.

У турнірі взяли участь понад сотню юних спортсменів з усіх класів гімназії, викладачі і куратори, дідусі й бабусі. Саме тому церемонія закриття Малих олімпійських ігор почалася зі звернення у першу чергу до батьків, які виявили активну життєву позицію та цілими родинами брали участь у олімпіаді.

Основна мета проведення змагань – розкрити нові таланти дітей та зацікавити підростаюче покоління у спортивному розвитку.

І це й не дивно, адже за дванадцять років своєї діяльності гімназія «Прем’єр», попри загальношкільну програму, не уявляє існування без спортивного життя. ЇЇ учні постійні учасники внутрішніх та міських спортивних змагань з різних видів спорту.

Підтримуючи фізичний розвиток своїх вихованців, цього річ гімназія вперше провела Малі олімпійські ігри, родзинкою яких став футбольний матч між учнями гімназії та їхніми батьками.

Свою майстерність і спритність юніори продемонструвати у піонерболі, волейболі, баскетболі, міні-футболі, шахах та настільному тенісі. Також, окрім визначення найкращих серед учасників і переможців змагань, були встановлені рекорди, які започаткували перший запис у шкільному спортивному літописі – гімназійній «Книзі рекордів». І першими потрапили на її сторінки:

Олексій Долгалев із 3-б класу – зробив за хвилину 100 віджимань;

Микола Безродний (татусь) – 101 віджимання;

На скакалці проскакали за хвилину:

Максим Коцюба (8 кл) – 96 разів;

Поліна Свиридова (учитель гімназії) – 98 разів;

Лада Лук’яненко (випускница) – 98 разів.

Спритно крутили халахуп:

Даниіл Юрченко (9-б кл) – 110 разів;

Лада Лук’яненко (випускница) – 115 разів.

Влучно стріляли в дарц:

Іван Кісса (10 кл) – 26 разів;

В’ячеслав Панченко (тато) – 24 рази.

Качали прес:

Арсен Шевчук (4 кл) – 35 разів за хвилину;

Ігор Шум (тато) – 37 разів.

А от з стрибків у довжину переміг дев’ятикласник Артемій Белей – його результат 2м 40 см!

Переможців визначали у кожній номінації, у трьох вікових категоріях.

Загалом проведена спортивна олімпіада для дітей в котре довела, що навчальний заклад може бути успішним не лише у навчанні, дослідженні наукових робіт, наданні якісної освіти учням, а й в розвитку спортивного виховання.

Так, за словами Олександра Балдіна, віце-президента Київської академії наук, гімназія «Прем’єр» продемонструвала, що має високий потенціал не лише у навчанні, а й тримає «пальму першості» у спорті серед навчальних закладів столиці.

Почесний гість Малих олімпійських ігор Валентин Щербачев, відомий український спортивний журналіст, голова Клубу незвичайних рекордсменів звернувся до учнів з настановами і порадами, як розвиватися у спорті, досягати поставленої мети і бути справжнім патріотом своєї країни.

Малі олімпійські ігри завершилися нагородженням переможців і найкращих спортсменів медалями, кубками та грамотами, які вручали відомі спортсмени, чемпіони світу з різних видів спорту. Церемонія супроводжувалася виступами мистецьких творчих колективів гімназії.

А найактивнішою з команд стала команда «Гусей» 8-го класу, яка відзначилася в усіх спортивних категоріях і була нагороджена грошовим сертифікатом. Загалом, за командний дух, позитивне суперництво та дружбу класи були премійовані цікавими екскурсіями до різних музеїв, виставок, відвідинами кондитерської фабрики, боулінгу, ковзанки, планетарію.

Свято спорту завершилося феєричним розпилюванням у повітря кольорової фарби.

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку