Головна  →  Новини  →  22 травня 2015

Калейдоскоп педагогічних ідей

Калейдоскоп педагогічних ідей

20 травня 2015 року  у Київському міському будинку учителя  відбувся фестиваль педагогічної майстерності серед педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Калейдоскоп педагогічних ідей».

Сотні педагогів дошкільних навчальних закладів міста Києва познайомилися з друкованими новинками, методичними та дидактичними посібниками з питань виховання і навчання дошкільнят, долучилися до майстер-класів, попрацювали у студіях за темами: «Бережемо здоров’я змалку», «Найменшим – особливу увагу», «Розвиток особистісних якостей дошкільника», «Логопедична райдуга», «Хай музика лунає», «Місто мого дитинства», «Методисту на замітку», «Пізнаємо світ разом».

Під час роботи студій фахівці з питань дошкільної освіти розповіли і продемонстрували на практиці переваги використання туристичної стежини в умовах ДНЗ та формування знань дітей про здоровий спосіб життя, навчили розвивати співочі здібності, почуття ритму у дошкільників в процесі музичних занять та за умови використання музично-дидактичних ігор, відтворили танцювальні рухи, використали казки для опанування дітьми класичної музики та математичних уявлень, продемонстрували розвиваючі можливості міні-музеїв у дитячих садках тощо. Не оминули своєю увагою педагоги питання інклюзивного супроводу дітей з особливими потребами, можливості використання ІКТ-технологій та мультиплікації в умовах дошкільних навчальних закладів та розвиток у дошкільників лідерських якостей.

У роботі фестивалю взяли участь і студенти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, які представили своє бачення педагогічної підтримки молодих сімей.

У ході підведення підсумків педагоги дошкільних навчальних закладів, які проводили засідання студій, отримали Сертифікати на представлені досвіди роботи. 

Перейти до спискуВерсiя для друку