Головна  →  Новини районів  →  29 квітня 2015

День цивільного захисту в Оболонському районі. Обізнаний – значить захищений!

День цивільного захисту в Оболонському районі. Обізнаний – значить захищений!

Під таким девізом в період з 20 по 24 квітня 2015 року було організовано та проведено “Дні цивільного захисту” у загальноосвітніх навчальних закладах Оболонського району. Головним завданням Дня цивільного захисту була практична перевірка готовності до ефективних заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу й працівників навчальних закладів при виникненні можливих надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру та можливих терористичних актів. Формування у свідомості дітей відчуття особистої та колективної безпеки та обов’язкового дотримання правил безпечної поведінки.

У ці дні в навчальних закладах відбулися ранкові лінійки, відкриті уроки, класно-групові заняття, практичні розв’язування ситуаційних завдань, семінари, конференції, бесіди, огляди-конкурси стінної преси, демонстрація відеофільмів, вікторини з залученням до їх проведення фахівців екологічної, пожежної, санітарно-епідеміологічної служби, а також працівників ГУ ДСНС Оболонського району. Також учні шкіл ознайомились зі спеціальною сучасною технікою ДСНС України, яка знаходиться на озброєнні пожежно-рятувальних підрозділів та ії можливості під час ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Проведення евакуації показало здатність педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів швидко і організовано евакуювати учнів та працівників з приміщення навчальних закладів.

Основні цілі та завдання, які були поставлені перед керівним складом загальноосвітніх навчальних закладів, особовим складом формувань цивільного захисту, постійним складом учнів виконані.

За результатами проведення “Дня цивільного захисту” в загальноосвітніх навчальних закладах підведені його підсумки і видані підсумкові накази.

Перейти до спискуВерсiя для друку