Головна  →  Новини районів  →  27 лютого 2015

В Голосіївському районі відбувся семінар на тему "Організаційно-методичні аспекти забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами"

В Голосіївському районі відбувся семінар на тему "Організаційно-методичні аспекти забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами"

Керівники дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Голосіївського району взяли участь у семінарі "Організаційно-методичні аспекти забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами".

Семінар відкрила Полторак Галина Миколаївна, начальник управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

З доповіддю на тему «Пріоритетні напрямки діяльності управління освіти по організації роботи з дітьми, які мають порушення психофізичного розвитку» виступила Білецька Людмила Леонідівна, начальник відділу дошкільної освіти.

Учасникам семінару для перегляду та обговорення були представлені презентації на теми: «Альтернативні форми навчання дітей з особливими потребами в Голосіївському районі міста Києва», «Інформаційно-аналітичні, якісні показники надання корекційної допомоги дітям з особливими потребами», «Програмно-методичне забезпечення навчально-виховної, корекційно-реабілітаційної роботи з дітьми з особливими потребами», «Інформаційно-аналітичні показники діяльності районної психолого-медико-педагогічної консультації», «Інклюзивне навчання – інноваційна модель включення дітей з порушеннями психофізичного розвитку в освітній простір».

Цікавою та змістовною була доповідь «Причини і профілактика міофункціональних порушень у дітей дошкільного віку», з якою виступила Левковська О. С., керівник відділення міофункціональної терапії Австралійського ортодонтичного центру. Директори дошкільних навчальних закладів стали учасниками майстер-класу з міогімнастики (застосування методики професора Лондонського Королівського Університету Джона Флаттера).

Бригинець Надія Валентинівна, директор дошкільного навчального закладу № 32  поділилась з колегами досвідом діяльності педагогічного колективу закладу по використанню інноваційних технологій у корекційно-розвитковій роботі з дітьми (ІКТ-технології, музикотерапія, психогімнастика, пісочна анімація, степ-аеробіка, спіральна гімнастика тощо).

 

Перейти до спискуВерсiя для друку