Головна  →  Новини районів  →  22 грудня 2014

Напередодні Святого Миколая до Гуманітарної гімназії «Гармонія» завітали учасники проекту «Діти-черешенці»

        Напередодні Святого Миколая до Гуманітарної гімназії «Гармонія» завітали не просто учасники проекту «Діти-черешенці», а особливі люди, які добре  знають, що той, хто висловлює свою подяку, ніжність й інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але й фізично почуваються краще, відчувають своє життя більш гармонійним. Вони не забувають,  що чуйні люди живуть, у середньому, на дев`ять років довше, ймовірно, завдяки тому, що у них кращий імунітет і здоровіше серце: адже коли людина робить щось хороше іншим людям, у неї підвищується рівень лімфоцитів і розширяються судини.  Саме черешенці чітко розуміють, що чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими себе відчуваємо.

         Отож розпочалася наша передноворічна зустріч  з уроків добра, на які запросили наших поважних гостей.  Гімназисти разом з учасниками проекту мандрували стежками добра та любові, виразно читали  літературні твори, відтворювали  реальні життєві ситуації, де людина опинялася перед вибором: добро чи зло, правда чи неправда, любов чи ненависть; співали пісні про добро, про матір, які зворушили  присутніх до сліз, а ще всіх здивувало полотно Добра, яке зробили учні 9 класу.  

       Після уроків дітей-черешенців запросили на майстер-клас «Різдвяний віночок», де вони власними руками творили не просто прикрасу, а родинний оберіг, символ надії на щастя, благополуччя і достаток.

       Справжнім святом для гостей було відвідування Софійської площі, де цього року встановили головну ялинку країни, яку прикрасили паперовими голубами, новорічними чобітками і будиночками червоно-білих кольорів — символами затишку. На території Софії Київської черешенці мали змогу не тільки побачити, а й оцінити ялинки, привезені з усіх куточків Києва для участі в конкурсі «Найкраща районна ялинка». Усім найбільше запам’яталася Етно-ялинка Дніпровського району м. Києва, оскільки вона була прикрашена соняшниками, стрічками, солом’яними виробами та іграшками, які нагадали черешенцям про їх дитинство,  ранню юність, коли вони, перебуваючи в дитячому будинку в Черешеньках, власноруч виготовляли  новорічні саморобки: ляльки-мотанки, ангеликів з тканини, витинанки, іграшки з вати.

Отак учасники проекту подарували нам радість спілкування, тепло посмішок, частинку свого доброго серця, а для нас, організаторів зустрічі, немає нічого кращого, аніж  побачити їхні  щасливі  очі.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку