Головна  →  Новини  →  18 грудня 2014

Віталій Кличко: «У 2014 році ми створили у Києві понад 3,5 тис. місць для навчання дітей дошкільного віку»

Віталій Кличко: «У 2014 році ми створили у Києві понад 3,5 тис. місць для навчання дітей дошкільного віку»

У 2014 році у столична влада створила у Києві понад 3,5 тис. місць для навчання і виховання дітей дошкільного віку. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час відкриття дитячого садка-ясел № 445 у Дарницькому районі.

«Дуже приємно відкривати такі заклади. Я бачив різні дитсадки. Вам сьогодні можуть по-доброму заздрити: сучасний, красивий, облаштований з душею. Я радий, що вводимо такі дитсадки в експлуатацію. Це взірець того, яким повинен бути сучасний дитсадок. Ми будемо працювати над тим, щоби таких дитячих садків були достатньо в усіх районах Києва», - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що столична влада зіштовхнулася з катастрофічною нестачею місць у дитячих садках столиці. Особливо, зважаючи на те, що Київ лише за останній рік прийняв у дитсадочки майже 15 тисяч дітей Києва й Київщини та майже 2,5 тисячі дітей переселенців зі Сходу та Криму.

На сьогодні в електронній черзі перебувають 12 тисяч дітей, які потребують влаштування до дитячого садка.

«Ми шукаємо різні шляхи вирішення цього питання, а саме: відновлюємо непрацюючі дитячі садки, звільняємо їх приміщення від оренди, реорганізуємо за потреби школи-дитячі садки у дошкільні навчальні заклади та будуємо нові установи. За останніх півроку ми провели аудит мережі дитсадків у Києві і з’ясували, що більше 100 дитячих садочків використовуються не за призначенням! Ми розпочали повертати їх місту. Вже 7 таких будівель повернуті громаді», - підкреслив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що наступного року буде відкритий ще один дитсадок у Дарницькому районі, він вже готовий на 70%.

«Створення нових місць у дитячих садках є одним з пріоритетів моєї діяльності як Київського міського голови», - зазначив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку