Головна  →  Новини районів  →  16 грудня 2014

В загальноосвітніх навчальних закладах Солом’янського району спільно з МГО Школа Рівних Можливостей проведено акцію «16 днів проти ґендерного насильства»

 

«Від миру в родині до миру в Україні» – під таким гаслом проходила акція «16 днів проти ґендерного насильства» в загальноосвітніх навчальних закладах Солом’янського району міста Києва.

«Насильство породжує насильство. Серед насильників немає таких, кого виховували в любові та добрі. Саме тому важливо говорити відверто з дітьми про насильство в родині», – такої думки дотримується Ірина Сидоренко. Десять років тому вона першою серед директорів столичних навчальних закладів підтримала ідею ГО «Школа Рівних Можливостей» щодо створення білої стрічки проти насильства в рамках міжнародної акції «16 днів проти ґендерного насильства». Людина, яка приймає цей символ, тим самим бере на себе зобов’язання ніколи не здійснювати насильства, не виправдовувати й не замовчувати фактів насильства стосовно жінок та дітей.   

   

Створення білої стрічки проти насильства - улюблена акція школярів ЗНЗ № 187. Цього року до флешмобу приєдналися учні гімназії № 318 «Міленіум».  

Під знаком білої стрічки в навчальних закладах спільно зі Школою Рівних Можливостей відбулися інформаційні заходи до всіх дат, визначених кампанією 16 днів проти ґендерного насильства: День боротьби зі СНІДом,  День людей з особливими потребами,  День боротьби з рабством, День волонтера, День боротьби з корупцією тощо.

Заходи супроводжувалися виступами Ґендерного інтерактивного театру вистави якого розкривають  найболючіші питання сьогодення.  

Перейти до спискуВерсiя для друку