Головна  →  Новини районів  →  26 листопада 2014

Учні НВК «Домінанта» відвідали поранених бійців у Київському військовому шпиталі

 

Сьогодні у госпіталях по всій Україні найкращі медики лікують українських військових, поранених у боях із терористами на сході країни. Серед них є важкопоранені, а дехто потребує й лікування за кордоном. Українці і тут об’єдналися, щоб допомогти — збирають кошти на лікування, медикаменти, нове обладнання для лікарень, спецавтомобілі для безпечного транспортування поранених, приносять пораненим книжки, побутові речі. Масово здають кров.

«Сьогодні важлива будь-яка допомога: і від дорослих, і від дітей», - вирішила шкільна громада НВК «Домінанта» і ось вже котрий місяць навідуються до Київського військового шпиталю у якості волонтерів.

20 листопада представники учнівського та учительсьского колективів на чолі з директором Світланою Василівною Уфімцевою відвідали Київський військовий шпиталь, який працює у цілодобовому режимі. Цього разу учні принесли пораненим теплі вовняні шкарпетки, які вив’язали самі, обереги, листи, малюнки. Сюди переправляють поранених із зони АТО під час виконання завдань. У солдатів та офіцерів здебільшого вогнестрільні, осколкові поранення, акустичні баротравми, мінно-вибухові травми, контузії та термічні опіки полум’ям. Скільки їх перебуває у шпиталі, лікарі не кажуть — військова таємниця.

Але про одного з поранених бійців НВК «Домінанта» вирішила дбати особисто. І от вже котрий місяць учні, вчителі, батьки опікуються долею важкопораненого бійця Василя Скуженко, який майже три місяці перебуває на лікуванні. За цей час йому зроблено декілька операцій, але найважливіша – попереду. Наразі вже можна говорити про те, що останнім часом змінився сам характер тілесних пошкоджень бійця. На щастя, жодної небезпеки для життя пораненого немає — стан його здоров’я задовільний. Після перебування в реанімації Василь отримує різнопланове стаціонарне медикаментозне та фізіотерапевтичне лікування. Для швидкого повернення пацієнта до повного відновлення та нормальної фізичної активності фахівці з фізіотерапії та реабілітації застосовують найновітніші методи.

Лікарі зазначають, що бойовий дух українських солдатів і офіцерів, як і раніше, високий. Багато хто просить трохи їх «підремонтувати» і хочуть швидше повернутися на фронт, незважаючи на тяжкі поранення. Зміцнити бойовий дух і підняти настрій допомагають не тільки рідні, які перебувають з бійцями щодня. Кожна зустріч з волонтерами НВК «Домінанта» також додає  наснаги і сил.

Тим часом, патріотичний настрій відчувається у кожній палаті. На це вказує українська символіка та віра постраждалих у перемогу. Найбільше поранені радіють, коли діти приносять їм не речі першої необхідності чи різні смаколики, а українські сувеніри — вишиті серветки, браслети і янголів.

Відвідуючи поранених, учні побажали нашим захисникам швидше одужувати та повертатися до своїх родин зціленими та такими потрібними. Окремо шкільна громада хотіла б подякувати заступнику директора з виховної роботи Київського військового шпиталю Роману Анатолійовичу Кащенку за допомогу в організації зустрічі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку