Головна  →  Новини  →  24 листопада 2014

У стінах агентства «ЮН-ПРЕС» відбувся конкурс кореспондентів

Конкурс кореспондентів, відбувся в стінах агентства «ЮН-ПРЕС» 21 листопада. Цього разу на «прес-поєдинку» зійшлися 62 кореспонденти, тобто представники шкільних редколегій, аби довести що саме їх редакція є найкращою. Складався конкурс з 3 етапів.

 

Першим етапом стала вікторина. Тут учасники мали змогу проявити свої журналістські знання, даючи правильні відповіді, на 10 не аби яки складних запитань. 

У другій частині кореспондентів перевіряли на швидкість і професіоналізм. Юнкори мали написати новину всього за шість хвилин! А темами новин стало те, що саме й святкують в цей день тобто: Свято Архангела Михаїла, Всесвітній день телебачення, День гідності та свободи та День привітань. Теми для новин представники редколегій витягували з так званого «прес-кошика». І з цим складним завданням журналісти впоралися досить добре.

І заключним етапом стала прес-конференція з Наталією Костилєвою журналістом та координатором Молодіжного журналу «СТІНА». Учасники поставили запитання щодо професії кореспондента, на які пані Наталя з задоволенням відповіла, додаючи випадки з життя, як і свого, так і колег, та безліч цінних порад і настанов молодим журналістам.


Після важкого та виснажливого конкурсу організатори, Міська інформаційна агенція, оголосили результати.
Найкращими новинарями були визнані Владислава Левицька та Ярина Мамчур.
Друге місце розділили між собою Маргарита Дробаха, Каріна Пальчик та Марія Юркевич.
І перше місце у справедливому поєдинку виборола Анна Винокурова. «Три роки поспіль я йшла до цієї нагороди. Спочатку стала кращим новинарем, минулого року посіла ІІ місце, а цьогоріч – бажана перемога!» - ділиться дівчина.

Звісно ж, гарних робіт виявилось багато, і вони лише трохи «не дотягнули» до переможних місць, тому цих молодих журналістів відзначили «респектом», назвавши їх імена та прізвища. А вже найкращі з найкращих отримали дипломи переможців та навчальні посібники.
Підбивати яких-небудь підсумків зарано, адже це був тільки 1 етап конкурсу «Прес-бій», а попереду ще 3. Нагадаю, що наступний етап – Конкурс фоторепортерів – відбудеться 28 листопада. Усім успіхів та перемог, поспішайте, адже у наступному етапі можете перемогти саме ви!


Олександра Азізова

Перейти до спискуВерсiя для друку