Головна  →  Новини районів  →  28 жовтня 2014

Посвята у гімназисти навчально-виховного комплексу «Домінанта»

На піднесеній ноті, на одному диханні відбулася довгоочікувана подія. Довгою і тернистою дорогою йшли учні до Олімпу знань, червоною рискою патріотизму пронизавши свій виважений крок. Учні, провчившись у школі чотири роки, довели, що гідні носити почесне звання «гімназист», «патріот держави», можуть досягати висот у підкоренні вершин знань з точних і гуманітарних наук, можуть і вміють відстоювати честь рідного навчального закладу на Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах і змаганнях. Бути громадянином України, боротися і виборювати кожним вчинком почесне звання – гімназист Домінанти, – гідний і сміливий вибір юних патріотів.

Прикладом для учнів завжди залишаються батьки, педагоги, достойні особистості, вчинки і дії яких є підґрунтям громадянської позиції сьогоднішніх домінантівців. Серед них – почесні гості свята: народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак, народний депутат України, Перший заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я Лілія Григорович, Герой України, народна артистка України Ніна Матвієнко, депутати Київради Олена Овраменко та Анатолій Велімовський, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов, голова батьківського комітету об’єднання шкіл Дніпровського району м. Києва Оксана Мерінова.

Буянням весни і молодості назвала Лілія Григорович навчальний заклад «Домінанта», де хлопці одухотворені і мужні, а дівчата – тендітні і цнотливі з розумними очима. Пригадав настанови своєї вчительки Віктор Чумак і нагадав учням, що вони вже є переможцями, адже стали на щабель вищими – гімназистами. Народна артистка України Ніна Матвієнко закликала учнів «не здавати один одного, не принижувати, не зраджувати словом і ділом», пам’яти, якого роду, коріння, якої землі сини і доньки. І зачитала прадавні слова-настанови Княгині Ольги, древлянки, які були розшифровані і збереглися завдяки пошуківцям-історикам.

Теплі слова-настанови линули і від перших вчителів початкових класів, від кураторів – класних керівників п’ятих класів, від представників батьківської громади.

Урочисто перед батьками та усією школою директор Світлана Уфімцева разом з шановними гостями нагородили почесними грамотами відмінників, учнів, які досягли справжніх вершин у навчанні та предметних олімпіадах, спорті та творчості! На очах у всієї шкільної громади п’ятикласники поклялися гідно носити звання «гімназист», дотримуватися Кодексу честі, бути відданим та надійним, сумлінним та чесним, бути – взірцем у всіх своїх думках і справах.

Дорогою знань, дорогою перемог і звершень поведуть гімназистів класні керівники. Педагогічний колектив школи «Домінанта» на чолі з директором Світланою Уфімцевою плекають у стінах навчального закладу особливу атмосферу, що ґрунтується на патріотичних та освітянських традиціях. Тому й звернулась Світлана Василівна до дітей зі зворушливими словами: «Гімназистам у майбутньому визначати долю країни. Українське суспільство перебуває в очікуванні на підростаючу зміну відповідальних та ефективних фахівців різних галузей і школа – саме та колиска знань, яка плекатиме незалежне свідоме майбутнє держави».

Виховання інтелектуально-духовної еліти починається у тісній співпраці батьків і школи, щоденного наочного прикладу дорослих, підтримки та віри у кожного учня, тоді й звання «гімназист» викликатиме гордість, а емблема-значок з рук шанованої людини зберігатиметься не тільки як раритет, а й ,певною мірою, талісман. Удачі тобі, гімназисте!

Перейти до спискуВерсiя для друку