Головна  →  День Захисників та Захисниць України 2023

У 2023 році Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
Від цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.
Український інститут національної пам’яті підготував тематичні інформаційні матеріали до Дня захисників і захисниць.

Інформаційні матеріали Українського інститут національної пам`яті до Дня захисників і захисниць України, що відзначається 1 жовтня для ознайомлення, використання у роботі, планування та підготовки тематичних заходів, виступів і звернення

Лист Департаменту освіти і науки «Про проведення тематичного тижня «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

Для педагогічних колективів закладів освіти пропонуємо методичні рекомендації щодо організації тематичного тижня, що напрацьовуються Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка:

Методичні рекомендації Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка

Більше інформації на наших сторінках у соціальних мережах:

 

 Сторінка на Facebook
 Канал в Telegram
 Канал на YouTube
 Сторінка в Instagram

 

Версiя для друку