Головна  →  Новини  →  7 травня 2024

День пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

"Україна відзначає цю пам’ятну дату за європейською традицією — 8 травня 2024 року вшановується 79-та річниця закінчення війни як символ перемоги цивілізованого світу над злом нацизму, звільнення людства від загрози глобальної катастрофи.

Ця дaтa — про пам'ять i застереження, про страшну ціну й непоправні наслідки війни, а не про культ завоювання i підкорення, який нині плекає країна-агресор російська федерація. Спомин про війну покликаний формувати суспільний запит на збереження миру, розвивати спроможність держав до його захист, виховувати у народів сміливість та принциповість у боротьбі з агресію й несправедливістю. Уроки Другої світової війни очевидні — домовлятися з тоталітарними терористичними режимами небезпечно для існування людства.

Третя поспіль річниця перемоги нaд нацизмом відзначається в умовах боротьби України проти повномасштабної збройної aгpeciï рф. За таких умов особливо важливою є демонстрація єдності з країнами-партнерами задля досягнення миру’ та нейтралізації режиму держави-агресора —  російської федерації, подолання культивованого москвою тероризму, що наразі становить геополітичну загрозу . Завершення російсько-української війни Перемогою України означає в перспективі гарантію непорушності кордонів інших, передусім європейських держав."

 Інформаційні матеріали за посиланням

Перейти до спискуВерсiя для друку