Головна  →  Новини  →  28 грудня 2023

КНП "Освітня агенція міста Києва" спільно з Департаментом освіти і науки та освітянами створюють документальний кіноальманах про освіту під час війни

Трейлер майбутнього фільму «Освіта під час війни» презентували освітянській громаді у ході підсумкового засідання колегії Департаменту освіти і науки.

Архівні кадри перших днів, місяців російсько-української війни, розповіді педагогів, керівників закладів освіти, управлінців, киян та життя Освіти під час війни.

Це змінена реальність Освіти Києва, починаючи з 24 лютого 2022 року, в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації до України, систематичних ракетних обстрілів та реальної загрози життю і здоров’ю мирного населення держави.

В об’єктиві режисерів – історії освітян, які стали на захист нашої Батьківщини, віддали своє життя за вільну Україну, історія тих, хто з перших годин повномасштабного вторгнення приймали мешканців в укриттях закладів освіти, евакуювали дітей з Києва, готували і годували людей та військових, відшивали форму та одяг, виготовляли й ремонтували... Історії тих, хто не припиняв, навіть в умовах бойових дій, навчати, допомогати та підтримувати.

Це про кожного з нас, освітяни…
Про життя та роботу в умовах війни, формування унікального безпекового та педагогічного досвіду, про новий рівень відповідальності.

Дивіться трейлер документального фільму «Освіта під час війни» на Youtube-каналі Департаменту освіти і науки.

Перейти до спискуВерсiя для друку