Головна  →  Новини  →  29 листопада 2023

Офіційний візит делегації GIZ до Київського професійного ліцею будівництва і комунального господарства

Після перемоги держава та столиця протягом найближчих років потребуватиме трудового потенціалу для відновлення та відбудови пошкодженої інфраструктури внаслідок військової агресії російської федерації.

Київський професійний ліцей будівництва і комунального господарства мав честь прийняти делегацію від Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє в Україні за дорученням Федерального Уряду Німеччини для реалізації проєкту Skills4Recovery.

Основна мета проєкту - збільшити доступність кваліфікованої робочої сили для процесу відновлення України, створення адекватних освітніх можливостей для всіх людей працездатного віку, включаючи первинну та подальшу професійну підготовку дорослих. 

Важливо відзначити, що цей заклад професійної (професійно-технічної) освіти активно брав участь у створенні та проведенні короткострокових курсів за професією «Зварник» для дорослих та внутрішньо переміщених осіб. У рамках якого було підготовлено 30 кваліфікованих зварників з отриманням сертифікатів. Підготовка слухачів була проведена в рамках програми EU4Skills, що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у тісній співпраці з фінськими, польськими та естонськими партнерами та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Під час візиту німецька делегація познайомилася з матеріально-технічною базою закладу освіти, відвідала навчально-виробничі майстерні; обговорила проблеми та перспективи забезпечення ринку праці України кваліфікованими робочими кадрами для процесу відновлення та розбудови нашої країни.

Перейти до спискуВерсiя для друку