Головна  →  Новини  →  28 вересня 2023

Фестиваль «День деруна» у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Доброю традицією у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

стало проведення різних кулінарних фестивалів. Особливо такі заходи подобаються першокурсникам, адже вони, як початківці, мають змогу продемонструвати свої таланти.

Фестиваль «День Деруна» відбувся у комунальному закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж мистецтва та технологій сервісу» та державному професійно-технічному навчальному закладі «Київське вище професійне  училище водного транспорту».

Деруни, драники або тертюхи – оладки з тертої картоплі, яєць і борошна, які традиційно смажать на сковороді з використанням рослинної олії. В Україні ця страва є досить популярною. Спеціально для неї виведені різні сорти картоплі та вигадано багато різних видів заправок, піджарок і соусів, аби догодити навіть останньому гурману.

Здобувачі освіти готували фестивальну страву за різною рецептурою, оформлювали та презентували її;  а ще читали вірші, відгадували загадки, і все це про деруни.

Учасники освітнього процесу не забувають і про добрі справи, роблячи свій внесок для наближення перемоги України. У рамках культурних та благодійних заходів приготували смачні обіди для наших Захисників та Захисниць, солодощі «Зефір перемоги», а також «Святковий зефірчик малечі» для вихованців дитячого садочка.

Дякуємо ЗСУ за можливість творити та працювати!

Тримаємо освітній фронт!

Перейти до спискуВерсiя для друку