Головна  →  Новини  →  22 лютого 2024

Нарада з директорами інклюзивно-ресурсних центрів міста Києва

22 лютого 2024 року Департаментом освіти і науки проведено нараду з директорами інклюзивно-ресурсних центрів міста Києва на базі інклюзивно-ресурсного центру № 13 Дніпровського району, за участю Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІПО КСУ імені Бориса Грінченка. Головний посил зустрічі – ефективна підтримка дітей з особливими освітніми потребами, їх батьків та педагогів, що працюють з такими дітьми, в освітньому процесі, враховуючи виклики сьогодення.

Для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 0 до 18 років на здобуття освіти у 2023 роціфахівцями інклюзивно-ресурсних центрів надано понад 22 тис. різних послуг. З них: 7,8 - комплексні психолого-педагогічні оцінки розвитку дитини, які проводилися з метою визначення особливих освітніх потреб дітей, рівня підтримки в освітньому процесі та розроблення рекомендації щодо освітніх програм для осіб з порушеннями психофізичного розвитку; 1073 дітей з особливими освітніми, які неохоплені навчанням у закладах освіти, у тому числі 63 дитини з числа внутрішньо переміщених осіб отримали 14 тис психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових індивідуальних послуг. 642 особи з числа внутрішньо переміщених осіб звернулися до інклюзивно-ресурсних центрів міста для проведення комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку.

Фахівці інклюзивно-ресурсних центрів 4,2 тис. разів брали участь у виїзних засіданнях команд психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладах освіти, а також психолого-педагогічних комісіях спеціальних ЗЗСО.

Організували та провели понад 670 різноманітних заходів (конференцій, семінарів, засідань за «круглим» столом, тренінгів, марафонів, майстер-класів з питань організації інклюзивного навчання, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг особам з особливими освітніми потребами.

 

 
 


Перейти до спискуВерсiя для друку