Головна  →  Новини  →  28 грудня 2023

Члени колегії Департаменту освіти і науки підтримали запровадження відзнаки - «Медаль Бадрі Лолашвілі»

Колектив Департаменту освіти і науки під час підсумкового засідання колегії запропонував до обговорення питання запровадження відомчої відзнаки за інноваційний розвиток в галузі освіти – «Медаль Бадрі Лолашвілі».

Бадрі Лолашвілі як директор Освітньої агенції міста Києва та новатор в освіті займався розробкою та реалізацією новітніх освітніх ініціатив і технологій.

З 2018 року він був одним з основних керівників унікального освітнього проєкту «BookVAR» - комплексної платформи з вивчення природничих наук із використанням доповненої та віртуальної реальності. З грудня 2021 року можливість вивчати фізику за допомогою додатку отримали більше 93 тисячі столичних учнів та вчителів. Додаток дозволяє учням в дистанційному режимі отримувати важливі знання, незалежно від місця та країни знаходження, що є особливо актуальним на сьогодні. У 2022 році, вже після початку бойових дій, команда проєкту в надскладних умовах завершила роботу над новим напрямом – до платформи додано 80 експериментів з Хімії для 8-х та 9-х класів та підготовлено  презентацію 40 експериментів за програмою Фізика для 7-х класів.

У 2018 році Бадрі Лолашвілі виступив одним з авторів креативного проєкту, завдяки якому в учнів та освітян з’явилась нова комунікаційна платформа – «Перше онлайн радіо «Школа» (радіо П.О.Р.Ш.), інтернет радіо, що поєднує цікавий навчальний, сучасний музичний, авторський та патріотичний контент, створюваний дорослими та дітьми.

Бадрі Годердзійович виступав ініціатором, керівником та координатором багатьох освітніх проєктів в результаті яких створено понад 200 онлайн-курсів на найзатребуваніші навички ХХІ століття, а також понад 100 онлайн-курсів з професій. Кількість користувачів онлайн-платформи з онлайн-курсів – понад 500 тис. осіб.

Бадрі Лолашвілі також контролював та координував проєкти щодо оснащення закладів освіти навчальним обладнанням. Тільки за останні роки заклади освіти отримали майже 15 тисяч одиниць різноманітного обладнання для вивчення предметів математично-природничого комплексу.

13 березня 2022 року Бадрі Лолашвілі, захищаючи столицю України - місто Київ, поліг у нерівних боях з окупантами в с. Мощун Київської області.

Тож освітяни запропонували запровадити відповідну відзнаку для майбутніх ініціатив та ініціаторів в галузі інновацій в освіті Києва як пам'ять про нашого колегу, на якого хочеться рівнятись.

Перейти до спискуВерсiя для друку