Головна  →  Новини  →  28 грудня 2023

У ІІ семестрі педагогічні колективи самостійно проведуть діагностування, обравши оптимальний інструментарій для визначення можливих розривів та втрат у знаннях учнів - Олена Фіданян

У ІІ семестрі педагогічні колективи самостійно проведуть діагностування, обравши оптимальний інструментарій для визначення можливих розривів та втрат у знаннях учнів - Олена Фіданян

Про це директор Департаменту освіти і науки зазначила під час підсумкової колегії Департаменту освіти і науки.

"Зважаючи на те, що результати моніторингу є найкращим індикатором якості освітньої діяльності та своєрідним маркером ефективності витрачених зусиль та ресурсів, а також враховуючи академічну свободу вчителів, цього навчального року пропонуємо кожному педагогічному колективу самостійно провести діагностування, обравши оптимальний інструментарій для визначення можливих розривів та втрат у знаннях учнів", - зазначила Олена Фіданян.

Вона додала, що довіра та повага до педагога – шлях до якісної освіти, а досвід проведення таких моніторинговим досліджень у закладів освіти столиці є.

"Попереднього 2022/2023 навчального року для визначення можливих наявних прогалин у знаннях учнів  Департаментом освіти і науки спільно з Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка та КНП «Освітня Агенція міста Києва» у грудні 2022 року розпочато проведення моніторингових досліджень знань учнів/учениць 8-х та 10-х класів із п’яти навчальних предметів: українська мова, математика, історія, фізика, хімія. Другий етап досліджень відбувся у травні 2023 року у форматі онлайн-тестування. Проведені моніторингові дослідження надали змогу педагогам вибудувати індивідуальні освітні траєкторії для учнів, які мають прогалини у знаннях, використовуючи години варіативної складової для проведення індивідуальних та групових консультацій; проведення корекційних занять під час канікул; додаткові заняття наприкінці навчального року", - зазначила Олена Фіданян.

Вона зазначила, що для методичної допомоги Інститут післядипломної освіти Київського університету ім. Бориса Грінченка пропонує педагогічним колективам та вчителям методичний супровід щодо подолання освітніх втрат (діагностування, оцінювання, оптимізація навчальних програм, корегування календарно-тематичних планів, обрання форм роботи, методичний інструментарій тощо). Для отримання консультацій, напрацьованих Інститутом методичних матеріалів, проведення тренінгів, навчань тощо заявки необхідно надіслати на електронну адресу: [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку