Головна  →  Новини  →  7 грудня 2023

Трансформація освітнього простору столиці: Київрада затвердила комплексну програму «Освіта Києва. 2024-2025 роки»

Трансформація освітнього простору столиці: Київрада затвердила комплексну програму «Освіта Києва. 2024-2025 роки»

Київська міська рада затвердила комплексну міську цільову програму «Освіта Києва. 2024-2025 роки». Таке рішення було прийнято сьогодні, 7 грудня, на пленарному засіданні Київради 80 депутатами.

Як зазначив заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський, метою Програми є трансформація освітнього простору столиці в інноваційне, безпечне, інклюзивне та гендерночутливе освітнє середовище.

«Освітнє середовище в Києві має бути таким, щоб здобувачі та здобувачки освіти були забезпечені всім необхідним для успішної самореалізації в житті. Саме це сприятиме сталому соціально-економічному та людиноорієнтованому розвитку столиці. Комплексна міська програма «Освіта Києва. 2024-2025 роки» спрямована на підвищення рівня безпеки освітнього процесу, психосоціальну підтримку та соціально-емоційного навчання, розвиток освітньої інфраструктури та її оновлення відповідно до вимог часу, а також підвищення якості освіти», – наголосив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА розповів, що одним з основних пріоритетів залишається створення інклюзивного середовища, забезпечення рівних можливостей та цілковитої доступності до освітнього процесу людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

«Місто врахувало потребу формування недискримінаційного, безбар’єрного, інклюзивного та безпечного освітнього середовища в закладах освіти. У міській цільовій програмі враховано потребу організації навчання дітей основам безпеки життєдіяльності, з урахуванням їхнього віку і фізичних можливостей, та правилам поведінки в надзвичайних ситуаціях, зокрема в умовах воєнного стану», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що Програма також спрямована і на підтримку тих, хто навчає, та підвищення престижності професії вчителя.

Перейти до спискуВерсiя для друку