Головна  →  Новини  →  19 вересня 2023

Про проведення тематичного тижня «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

Про проведення тематичного тижня «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

1 жовтня 2023 року ми відзначаємо День Захисників та Захисниць України. Для нас, українців, ця дата – можливість вшанування мужності та героїзму Воїнів, які захищали й захищають Незалежність і Суверенітет нашої Держави.

У цей день ми вшановуємо сучасних Героїв, які щоденно вступають у бій з російським агресором, а також наших предків-козаків, які виборювали право на Незалежність нашої Держави, та відзначаємо День Козацтва й День Української повстанської армії. Така дата обрана не випадкового. Для Української нації споконвіку Пресвята Богородиця була покровителькою воїнів-захисників.

Пропонуємо, починаючи з цього навчального року, започаткувати у закладах освіти міста Києва щорічне проведення тематичного тижня «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» (перший тиждень жовтня), упродовж якого створити можливість учасникам освітнього процесу зануритися в історію Українського Козацтва, історію нашої Держави; дізнатися про військові традиції та звитяги Українського Народу, про наших мужніх, незламних Воїнів від часів козацтва до сьогодення, які відстоювали та сьогодні, ціною власного життя, виборюють майбутнє України.

У нагоді педагогічним колективам закладів освіти усіх типів стануть методичні рекомендації щодо організації тематичного тижня, що напрацьовуються Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка (далі – ІПО). Методичні рекомендації будуть розміщені на сайті ІПО (https://ippo.kubg.edu.ua/#).

Пам’ятаймо, що національно-патріотичне виховання наших дітей на кращих зразках історії рідного Народу, його досвіду, традицій невпинно наближає нас до Перемоги, сприяє формуванню у дітей, та утвердженню в педагогів і батьків національних та загальнолюдських цінностей.

СЛАВА УКРАЇНІ!

           ГЕРОЯМ СЛАВА!

                          СЛАВА НАЦІЇ!

Перейти до спискуВерсiя для друку