Головна  →  Новини  →  22 вересня 2022

Про вихованця Київської МАН сьогодні говорить весь світ

Про вихованця Київської МАН сьогодні говорить весь світ

Випускник відділення технічних наук Київської МАН та Політехнічного ліцею КПІ, а сьогодні студент ПФ НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» спеціальності «Автоматизація та компютерно-інтегровані технології», лауреат премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією Global Student Prize та отримав нагороду на зустрічі Clinton Global Initiative під час тижня Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку! На цю новину відреагували в різних кінцях світу, й Ігоря вітають не лише українці, а й британці, італійці, американці, фіни, німці, всіх неможливо перерахувати!

Свою премію у 100 000 доларів Ігор планує спрямувати на організацію виробництва для ЗСУ квадрокоптера-міношукача, який розроблений ним  під керівництвом завідувача наукової лабораторії кріогенної техніки Фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, викладача Політехнічного ліцею КПІ, заслуженого вчителя України Олега Володимировича Козленка.  В інтерв’ю виданню  Evening Standard він сказав: «Я планую використати більшу частину грошей на виробництво свого пристрою. Я також хотів би використати частину цього призу на допомогу іншим українським студентам продовжувати свою освіту.

Я мрію, щоб Україна виросла. Ми вже рухаємося вперед і попри війну маємо свій впевнений голос на світовій арені. Україна – сильний гравець і в науковій, і у військовій сферах. Свій внесок у перемогу вбачаю у розмінуванні територій своєї країни. І цю справу хочу започаткувати не за кордоном, а саме на рідній землі. Ми маємо відбудувати Україну. І вона досягне неймовірних вершин уже в найближчі роки».

Київська Мала академія наук пишається своїм вихованцем! Ми вітаємо Ігоря Клименка, його батьків та наукового керівника з такою яскравою та такою заслуженою нагородою! Бажаємо Ігорю реалізації його планів та успіху!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку